Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Η ισονομία ανάμεσα σε Ελληνοκύπριους, Ευρωπαίους πολίτες και πολίτες Τρίτων Χωρών όπως επίσης και να μην καθίσταται η Κύπρος ελκυστικός προορισμός μετανάστευσης είναι οι στόχοι της απόφασης για τροποποίηση του νόμου για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΕΕΕ).

Το νομοσχέδιο προνοεί την υποχρέωση για νόμιμη και συνεχή διαμονή 5 χρόνων στην Κυπριακή Δημοκρατία πριν το δικαίωμα υποβολής αίτησης ΕΕΕ από τη μία και από την άλλη έναντι του δικαιώματος για κατ’ εξαίρεση εξέτασης της αίτησης. Η απόφαση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης πολιτικής της Κυβέρνησης για το Μεταναστευτικό.

Με παρέμβασή του στην εκπομπή του ΑΝΤ1 Μέρα Μεσημέρι ο Ανώτερος Λειτουργός Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας κ. Φάνος Κουρουφέξης ανέφερε πως με αυτό το νομοσχέδιο δίνεται το μήνυμα πως πλέον δεν θα υπάρχουν ευνοούμενοι του επιδόματος του ΕΕΕ με ένα καθεστώς ισονομίας καθώς δεν θα μπορούν να το εκμεταλλευτούν.

Αυτό που απομένει, μετα την έγκριση του νομοσχεδίου από το Υπουργικό Συμβούλιο είναι η ψήφισή του από την Βουλή των Αντιπροσώπων.