Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ητρ

Έξι μαχητές επιτέθηκαν σε βάση εκπαίδευσης της πολεμικής αεροπορίας στην περιοχή Μιανουάλι του κεντρικού Πακιστάν το πρωί του Σαββάτου, καταστρέφοντας τρία αεροσκάφη, όπως ανακοίνωσε ο στρατός της χώρας.

Τρεις μαχητές σκοτώθηκαν προτού εισέλθουν στη βάση και τρεις άλλοι έχουν περικυκλωθεί από τις δυνάμεις της βάσης, σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατού, στην οποία προστίθεται ότι τρία αεροσκάφη και ένα βυτιοφόρο έχουν καταστραφεί έως τώρα στην επίθεση.

Σύμφωνα με τον στρατό η επιχείρηση είναι σε εξέλιξη. Δεν έχει γίνει έως τώρα αναφορά για θύματα μεταξύ του προσωπικού ασφαλείας.

Η ισλαμιστική οργάνωση Τεχρίκ-ε-Τζιχάντ Πακιστάν (TJP) ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε ανακοίνωση που εστάλη σε δημοσιογράφους από τον εκπρόσωπό της.

Η TJP ήρθε στο προσκήνιο μόλις φέτος και λίγα πράγματα είναι γνωστά για την οργάνωση αυτή, που έχει πραγματοποιήσει σειρά επιθέσεων στη χώρα, όπως σε στρατιωτική βάση του Πακιστάν στη νοτιοδυτική επαρχία Μπαλουτσιστάν τον Ιούλιο, όπου έχασαν τη ζωή τους 12 στρατιώτες.