Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κακοκαιρια ιταλια

Μακραίνει ο κατάλογος των θυμάτων από το κύμα κακοκαιρίας Ciaran που πλήττει την Ιταλία, αλλά και άλλες χώρες της νοτιοδυτικής Ευρώπης.

Ο περιφερειάρχης της Τοσκάνης Εουτζένιο Τζάνι ανακοίνωσε ότι οι νεκροί από το κύμα κακοκαιρίας, που έπληξε την περιοχή του, έφτασαν τους πέντε.

Έξω από την Φλωρεντία υπερχείλισε ο ποταμός Μπιζέντσιο και οι αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους να ανέβουν στους υψηλότερους ορόφους των σπιτιών. Στην πόλη Πράτο, επίσης, πλημμύρισαν μέρος του νοσοκομείου και πολλές ανισόπεδες διαβάσεις.

Ο περιφερειάρχης της Τοσκάνης, Εουτζένιο Τζιάνι κήρυξε την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και υπάρχει μεγάλη ανησυχία για πιθανή υπερχείλιση του μεγάλου ποταμού Άρνο, στο ύψος της πόλης Πίζα. Η Πολιτική Προστασία προσεγγίζει τις πληγείσες περιοχές με φουσκωτές βάρκες.

Στην βόρειο Ιταλία, τέλος, εξαιτίας του κύματος κακοκαιρίας δύο άνθρωποι αγνοούνται. Ο ένας, όπως έγινε γνωστό, είναι πυροσβέστης. Γλίστρησε και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά χειμάρρου, ενώ προσπαθούσε να τοποθετήσει σάκκους άμμου για να προλάβει τις καταστροφές.

Πηγή: Πρώτο Θέμα