Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ρευμα αηκ

Στις ευάλωτες ομάδες καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας εντάσσονται τα άτομα με εμπειρία καρκίνου του λάρυγγα που έχουν υποβληθεί σε ολική λαρυγγεκτομή, ως αποτέλεσμα των ενεργειών του ΠΑΣΥΚΑΦ για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με λαρυγγεκτομή. 

Ανακοίνωση του ΠΑΣΥΚΑΦ που αναφέρεται στο αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας του συνδέσμου, σημειώνει ότι σύμφωνα με τα νέα Διατάγματα και την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου που θα τεθούν σε ισχύ την 1η Νοεμβρίου 2023, οι δικαιούχοι θα λαμβάνουν την ειδική διατίμηση ηλεκτρισμού και οικονομική ενίσχυση για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών ύψους μέχρι 5.000 ευρώ (1.000 ευρώ ανά κιλοβατώρα/kwh).

Οι δικαιούχοι, προστίθεται, θα πρέπει να αποτείνονται στα επαρχιακά γραφεία της ΑΗΚ για να λάβουν την αίτηση για την ένταξη τους στην ειδική διατίμηση ηλεκτρισμού.  Όσον αφορά στην επιχορήγηση για φωτοβολταϊκά, οι δικαιούχοι θα πρέπει να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση διαδυκτιακά και να προχωρήσουν στην αγορά των φωτοβολταϊκών αφού έχουν λάβει προέγκριση.

Οι  σύνδεσμοι γι’ αυτά τα σχέδια που Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας (Εξοικονομώ και Αναβαθμίζω σε κατοικίες), του Ταμείου ΑΠΕ & ΕΞΕ (Φωτοβολταϊκά και Ηλιακά συστήματα Παραγωγής ζεστού νερού) και για την ένταξη στην ειδική διατίμηση ηλεκτρισμού είναι:

https://resecfund.org.cy/el/iliaka_2023

https://resecfund.org.cy/katigoria_3b_2022

https://meci.gov.cy/assets/modules/wnp/articles/202103/154/docs/od

Ο ΠΑΣΥΚΑΦ εκφράζει τις ευχαριστίες του προς το Υπουργείο Ενέργειας Εμπορίου και Βιομηχανίας για τη θετική ανταπόκριση και τη συνεργασία του.