Τηλεόραση Ραδιόφωνο
καυσιμα

Από την Παρασκευή  τα πιο φτηνά καύσιμα, καθώς το νομοσχέδιο για μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης παραπέμπεται αύριο με τη μορφή του κατεπείγοντος στη Βουλή των Αντιπροσώπων. 

«Να ψηφιστεί από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και να εγκριθεί και αντιλαμβάνεστε πως το μέτρο θα ισχύει από 3η Νοεμβρίου και αντίστοιχα μέχρι την 3η του μηνός που λήγει το μέτρο», επισήμανε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Το μέτρο καλύπτει τόσο τα  καύσιμα κίνησης, όσο  και το πετρέλαιο  θέρμανσης.

Βία στα σχολεία

Σειρά μέτρων που αποσκοπούν στην πάταξη των φαινομένων βίας και παραβατικότητας κυρίως στα σχολεία αποφάσισε το Υπουργικό.

Μεταξύ άλλων προβλέπεται η  ενίσχυση της διευθυντικής ομάδας  για  αναγνώριση και καταγραφή στην σχετική πλατφόρμα των  φαινομένων βίας, καθώς και η  καθιέρωση εναλλακτικών  προγραμμάτων  μάθησης για τα παιδιά με προκλητική και παραβατική συμπεριφορά.

«Τώρα πια στηρίζουμε το σχολείο έτσι ώστε άφοβα να μπορέσει να δηλώσει τα περιστατικά για να μπορέσουμε και εμείς να το στηρίξουμε μέσω όλων αυτών των τρόπων», σημείωσε η Υπουργός Παιδείας, Αθηνά Μιχαηλίδου.

Αναβάθμιση χώρων εστίασης και καταστημάτων

Σχέδιο για αναβάθμιση των χώρων εστίασης και καταστημάτων πώλησης παραδοσιακών προϊόντων ύψους 3,6 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε το Υφυπουργείο Τουρισμού, το  οποίο εντείνει τις προσπάθειες για προσέλκυση νέων και ενίσχυση  υφιστάμενων αγορών, πως αναπλήρωση των αναμενόμενων απωλειών από την  αγορά του  Ισραήλ.

« Δεν λέω πως θα δημιουργηθεί ένα κενό των 400,000 αφίξεων αλλά είναι μια αγορά με ξεχωριστά χαρακτηριστικά που δεν έχουμε όμοια της», επισήμανε ο Υφυπουργός Τουρισμού, Κώστας Κουμής.

Τέλος με απόφαση του Υπουργικού, στο μέλλον οποιοδήποτε  υπουργείο, ενδιαφέρεται για απόκτηση πληροφοριακών και ψηφιακών συστημάτων, θα πρέπει να απευθύνεται στο Υφυπουργείο Έρευνας προκειμένου, όπως ανακοινώθηκε,  να υπάρχει η δυνατότητα επιλογής της οικονομικότερης και καταλληλότερης λύσης.