Τηλεόραση Ραδιόφωνο
πόδι ποδολόγος

Από σήμερα, 1η Νοεμβρίου 2023, οι υπηρεσίες ποδολογίας παρέχονται και μέσω του ΓεΣΥ, με τον Παγκύπριο Σύλλογο Εγγεγραμμένων Ποδολόγων (ΠΣΕΠ) να δηλώνει ότι η απόφαση για διάθεση των ποδολογικών υπηρεσιών στο πλαίσιο του Γενικού Συστήματος Υγείας σε συγκεκριμένες κατηγορίες ασθενών είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση για τη βελτίωση της υγείας των ποδιών όσων το έχουν ανάγκη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί απόδειξη των συλλογικών προσπαθειών των εμπλεκόμενων φορέων να αναγνωρίσουν τη σημασία της υγείας των ποδιών στη συνολική υγεία και την ποιότητα ζωής, και τον ρόλο του Ποδίατρου - Ποδολόγου σε αυτή.

«Αν και είμαστε ικανοποιημένοι με αυτή την εξέλιξη, πιστεύουμε ακράδαντα ότι η προσβασιμότητα των ποδολογικών υπηρεσιών θα πρέπει να διατίθεται και στον ευρύτερο πληθυσμό. Η σωστή φροντίδα των ποδιών και η πρόληψη, μπορούν να αποτρέψουν ένα ευρύ φάσμα προβλημάτων υγείας. Περιορίζοντας την πρόσβαση σε συγκεκριμένες κατηγορίες, μπορεί να παραμελούμε ακούσια ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού που μπορεί να επωφεληθεί από την προληπτική και θεραπευτική ποδιατρική φροντίδα», προστίθεται.

Το όραμά μας για το μέλλον, σημειώνεται, είναι ένα μέλλον όπου οι ποδολογικές υπηρεσίες θα είναι προσβάσιμες σε όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα από το ιατρικό ιστορικό ή την κατάστασή τους. Στόχος μας είναι, συνεχίζει η ανακοίνωση, να συνεργαστούμε με τον ΟΑΥ για την διεύρυνση της παροχής ποδιατρικών υπηρεσιών και σε άλλες κατηγορίες ασθενών, διασφαλίζοντας ότι κάθε Κύπριος θα μπορεί να απολαμβάνει τα οφέλη της ολοκληρωμένης φροντίδας των ποδιών.

«Ο ΠΣΕΠ παραμένει προσηλωμένος στην υπεράσπιση της ισότιμης πρόσβασης σε υπηρεσίες ποδολογίας για όλους και ενθαρρύνει τον συνεχή διάλογο και τη συνεργασία με τους διάφορους φορείς για την επίτευξη αυτού του στόχου. Ο Σύλλογός μας θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της προώθησης της υγείας των ποδιών και της ευαισθητοποίησης σχετικά με τη σημασία της Ποδιατρικής - Ποδολογίας στη συνολική ευημερία», καταλήγει η ανακοίνωση.