Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Ιταλία πλημμύρες

Σαρωτικό ήταν το πέρασμα της κακοκαιρίας στην Ιταλία, με έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, ενώ συναγερμός για την Ciaran έχει σημάνει σε Γαλλία και Βρετανία.

Σφοδρή κακοκαιρία έπληξε χθες την Ιταλία, με τις έντονες βροχοπτώσεις να έχουν προκαλέσει πλημμυρικά φαινόμενα. Το κύμα επικίνδυνων καιρικών φαινομένων αναμένεται να πλήξει και άλλες χώρες της Ευρώπης τις επόμενες ημέρες.

Η κακοκαιρία «παρέλυσε» το Μιλάνο, καθώς πλημμύρισαν δρόμοι και υπόγειες διαβάσεις, όπου τα δρομολόγια της γραμμής Μ3 του μετρό διακόπηκαν και ο κόσμος δεν μπορούσε να μετακινηθεί.

Η λίμνη Κόμο, στην πλατεία Καβούρ, ξεχείλισε, ενώ αρκετές πλημμύρες έχουν σημειωθεί και στην Τοσκάνη.

Στη Βενετία, οι συνέπειες του φαινομένου της παλίρροιας περιορίστηκαν χάρη στα τεχνητά φράγματα του συστήματος «Μόζε», τα οποία υψώθηκαν για να προστατεύσουν τη Γαληνοτάτη στη διάρκεια της νύχτας.

H κακοκαιρία στην περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια προκάλεσε τη μερική κατάρρευση δύο γεφυρών, έξω από τις πόλεις Πάρμα και Πιατσέντσα. Τα ορμητικά νερά φέρονται να παρέσυραν έναν άνδρα, ο οποίος είχε μόλις βγει από το σπίτι του ενώ στην ευρύτερη περιοχή της Πιατσέντσα εκκενώθηκαν περίπου 20 σπίτια που είχαν πλημμυρίσει.