Τηλεόραση Ραδιόφωνο
2

Συχνό φαινόμενο έχουν γίνει πλέον οι βανδαλισμοί στο Λύκειο Ακροπόλεως, αφού είναι η τρίτη νύχτα που επιτήδειοι «χτυπάνε» στο συγκεκριμένο σχολείο.  

Ήδη από τον Αύγουστο, άγνωστοι έβαλαν φωτιά εντός του σχολείου, ενώ από τον Σεπτέμβριο επιτήδειοι κόλλησαν με γόμες τις κλειδαριές, και έγραψαν ποδοσφαιρικά και κομματικά συνθήματα στους τοίχους, όπως ανέφερε ο  κ. Νίκος Μεγάλεμος Πρόεδρος της Σχολικής Εφορίας Λευκωσίας, μιλώντας στην εκπομπή Μέρα Μεσημέρι. 

Το τελευταίο δεκαήμερο υπάρχει γενικό θέμα με τις κλειδαριές, αφού κάθε πρωί γίνεται προσπάθεια ώστε να ξεκλειδωθούν οι αίθουσες, με αποτέλεσμα τουλάχιστον οι πρώτες δύο διδακτικές ώρες να χάνονται.  

Αυτό συμβαίνει σε όλες τις αίθουσες, «μέχρι και στη γραμματεία», όπως ανέφερε ο κ. Μεγάλεμος.  

Αρχικά υπήρχε φρούρηση από τις 18:00 μέχρι και τη 1:00 το βράδυ, χωρίς ωστόσο να αποδίδει. Έτσι πλέον το σχολείο φρουρείται για δώδεκα ώρες, μέχρι και τις 06:00 το πρωί.  

Μετά από συνάντηση που έγινε με τον υπεύθυνο της εταιρίας που έχει τη φρούρηση των σχολείων, αποφασίστηκε η αύξηση του αριθμού των φρουρών και του χρόνου φρούρησης, δήλωσε ο κ. Μεγάλεμος.  

Φαίνεται ότι οι επιτήδειοι παρακολουθούν τις κινήσεις του φρουρού και δρουν ανάλογα, σύμφωνα με τον κ. Μεγάλεμο, ενώ οι άγνωστοι δεν πτοούνται ούτε από την περίφραξη που υπάρχει στο σχολείο.