Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν χθες στους δρόμους ανά το παγκόσμιο, για να δείξουν την στήριξη τους στους Παλαιστίνιους, την ώρα που ο ισραηλινός στρατός έχει επεκτείνει τις αεροπορικές και χερσαίες επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας.  

Σε μια από τις μεγαλύτερες πορείες, στο Λονδίνο, πλήθος κόσμου βρέθηκε στο κέντρο της πρωτεύουσας για να απαιτήσει από την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Rishi Sunak να ζητήσει κατάπαυση του πυρός. 

«Οι δυνάμεις δεν κάνουν αρκετά αυτή τη στιγμή. Γι' αυτό είμαστε εδώ: ζητάμε κατάπαυση του πυρός, ζητούμε τα δικαιώματα των Παλαιστινίων, το δικαίωμα στην ύπαρξη, στη ζωή, τα ανθρώπινα δικαιώματα, όλα τα δικαιώματά μας», είπε μια διαδηλώτρια. 

«Δεν πρόκειται για τη Χαμάς. Πρόκειται για την προστασία των ζωών των Παλαιστινίων», πρόσθεσε. 

Μεγάλη διαδήλωση υπέρ των Παλαιστίνιων έγινε χθες και στη Νέα Υόρκη, όπου η αστυνομία χρειάστηκε να κλείσει προσωρινά όλες τις λωρίδες της γέφυρας του Μπρούκλιν. 

Στη Μαλαισία, ένα μεγάλο πλήθος διαδηλωτών φώναξε συνθήματα έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Κουάλα Λουμπούρ. 

1

Απευθυνόμενος σε εκατοντάδες χιλιάδες υποστηρικτές σε μια τεράστια συγκέντρωση στην Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι το Ισραήλ είναι κατακτητής και επανέλαβε τη θέση του ότι η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση.  

Οι Ιρακινοί συμμετείχαν σε συγκέντρωση στη Βαγδάτη και στην Δυτική Όχθη, ενώ οι Παλαιστίνιοι διαδηλωτές στη Χεβρώνα κάλεσαν το Σάββατο σε παγκόσμιο μποϊκοτάζ των ισραηλινών προϊόντων. 

«Μην συμβάλλετε στη δολοφονία των παιδιών της Παλαιστίνης», φώναξαν. 

Σε άλλα μέρη της Ευρώπης, ο κόσμος βγήκε στους δρόμους της Κοπεγχάγης, της Ρώμης και της Στοκχόλμης. 

1

Ορισμένες πόλεις στη Γαλλία έχουν απαγορεύσει τις συγκεντρώσεις από την έναρξη του πολέμου, λόγω των φόβων ότι θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν κοινωνικές εντάσεις. Παρά την απαγόρευση στο Παρίσι, μια μικρή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο. Αρκετές εκατοντάδες πραγματοποίησαν πορεία και στη νότια πόλη της Μασσαλίας.  

Στην πρωτεύουσα της Νέας Ζηλανδίας, το Ουέλινγκτον, χιλιάδες άνθρωποι κρατώντας παλαιστινιακές σημαίες πραγματοποίησαν πορεία προς το Κοινοβούλιο. 

Στο Λονδίνο, επιβλήθηκαν ειδικοί περιορισμοί που περιορίζουν τις διαδηλώσεις γύρω από την Ισραηλινή Πρεσβεία. 

Η πορεία του Σαββάτου ήταν ως επί το πλείστον ειρηνική, αλλά η αστυνομία είπε ότι προχώρησε σε εννέα συλλήψεις: δύο για επιθέσεις σε αξιωματικούς και επτά για παραβάσεις της δημόσιας τάξης - μερικά από τα οποία αντιμετωπίζονταν ως εγκλήματα μίσους. 

Η αστυνομία υπολόγισε τη συμμετοχή μεταξύ 50.000 και 70.000 ατόμων. 

Η αστυνομία του Λονδίνου έχει αντιμετωπίσει επικρίσεις τις τελευταίες ημέρες επειδή δεν ήταν πιο σκληρή για τα συνθήματα που φώναξαν ορισμένοι διαδηλωτές κατά τη διάρκεια μιας άλλης φιλοπαλαιστινιακής πορείας στην πρωτεύουσα την περασμένη εβδομάδα, η οποία συγκέντρωσε περίπου 100.000 άτομα.