Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Το κουβάρι της υπόθεσης φαίνεται πως πάει πίσω δύο εβδομάδες. Πληροφορίες του ΑΝΤ1 από αστυνομική πηγή κάνουν λόγο ότι πριν δύο εβδομάδες οι Κυπριακές αρχές ενημερώθηκαν από τις αντίστοιχες της Λιθουανίας ότι εντόπισαν 500 κιλά ναρκωτικών ουσιών οι οποίες φαίνεται να ξεκίνησαν από την Ινδία με ενδιάμεσο σταθμό την Κύπρο και συγκεκριμένα αποθήκη στο αεροδρόμιο Λάρνακας. 

Μάλιστα τα 500 κιλά ήταν μέσα σε χάρτινα βαρέλια. Δηλαδή το ίδιο ακριβώς σκηνικό με την περασμένη Τετάρτη. Υπό άκρα μυστικότητα, αστυνομικοί της ΥΚΑΝ έθεσαν υπό διακριτική παρακολούθηση συγκεκριμένους χώρους και πριν μερικά 24ώρα ενημερώθηκαν πως έφτασαν από την Ινδία 50 χάρτινα βαρέλια. 

Τότε κτύπησε καμπανάκι, αφού τα γεγονότα ομοίαζαν με τα όσα ανέφεραν οι Λιθουανοί συνάδελφοι τους. Και έτσι στην Τετάρτη το απόγευμα έκαναν την έφοδο για να εντοπίσουν τα 50 βαρέλια με τα 500 κιλά ναρκωτικών ουσιών.  

Στο μικροσκόπιο των ανακριτών της υπόθεσης, το ημερολόγιο αφίξεων ιδιαίτερα από την Ινδία, κι εάν πέρασαν και άλλα τέτοια βαρέλια από την χώρα μας για να καταλήξουν στην αγορά των ναρκωτικών ουσιών κάποιας άλλης χώρας. 

Την ίδια ώρα οι κατασχέσεις στην Κύπρο έχουν κτυπήσει κυριολεκτικά κόκκινο, αφού σε δέκα μήνες:

1

Ανοιχτή γραμμή με τέσσερις ξένες υπηρεσίες

Ως διαμετακομιστικό σταθμό επέλεξαν την Κύπρο οι έμποροι του θανάτου, ώστε να ρίξουν στην αγορά άλλης χώρας πεντακόσια κιλά ναρκωτικών.

Η νέα υπόθεση αποκαλύφθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, όταν μέλη της ΥΚΑΝ και των τελωνειακών αρχών εντόπισαν σε πενήντα βαρέλια που βρίσκονταν σε αποθήκη εταιρείας στο αεροδρόμιο Λάρνακας τη νέα μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών.

Μόλις έγινε γνωστός ο εντοπισμός άμεσες ήταν και οι ενημερώσεις από πλευράς Κυπριακών αρχών σε τουλάχιστον τέσσερις ξένες υπηρεσίες.

Ιντερπόλ, Γιούροπολ και οι αστυνομικές αρχές της Ινδίας από όπου ξεκίνησε το φορτίο, αλλά και οι διωκτικές αρχές της χώρας όπου φαίνεται πως θα έφτανε ενημερώνονται συνεχώς για την πορεία των ερευνών.

«Θα σταλούν αιτήματα δικαστικής συνδρομής τόσο στην χώρα που φαίνεται να έχει ξεκινήσει αυτή η μεγάλη ποσότητα για να εντοπίσουμε και να διαπιστώσουμε πρόσωπα τα  οποία εμπλέκονται στην κατοχή και διανομή αυτής της μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου.

Εκατομμυρίων ευρώ η αξία

Οι ανακριτές της υπηρεσίας καταπολέμησης ναρκωτικών αξιολογούν στοιχεία τα οποία παραλήφθηκαν από την εταιρεία στην αποθήκη της οποίας βρέθηκε η ποσότητα των ναρκωτικών.

Ενώ τα αποτελέσματα από το κρατικό χημείο έδειξαν πως πρόκειται για μια νέα ψυχοτρόπα ουσία την κλοφεδρόνη.

«Πρόκειται για μια διεγερτική ουσία συνθετική ουσία ναρκωτικών ουσιών. Ουσία η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί και όπως έχει αλλά σίγουρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί  και όπως έχει αλλά σίγουρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την κατασκευή και άλλων συνθετικών ναρκωτικών ουσιών. Ξεπερνά τα οκτώ εκατομμύρια», ανέφερε ο κ. Ανδρέου.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες κλιμάκιο ανακριτών να μεταβεί στην χώρα που φαίνεται πως θα ήταν ο τελικός προορισμό των ναρκωτικών. για να έχουν συνάντηση με ανακριτές της αντίστοιχής υπηρεσίας καταπολέμησης ναρκωτικών.