Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Χάρι Πότερ

Ο διάσημος ηθοποιός Ντάνιελ Ράντκλιφ ένωσε τις δυνάμεις του, για ένα νέο ντοκιμαντέρ του HBO, με τον κασκαντέρ που τον ντούμπλαρε στις σκηνές του «Χάρι Πότερ», ο οποίος εξαιτίας ενός ατυχήματος στα γυρίσματα έμεινε παράλυτος.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Guardian το ατύχημα συνέβη τον Ιανουάριο του 2009 κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1» σε μία εναέρια σκηνή με αποτέλεσμα να σπάσει τον λαιμό του και να παραλύσει.

«Η ταινία είναι μια ιστορία του κασκαντέρ Ντέιβιντ Χολμς (David Holmes), ενός εξαιρετικού γυμναστή από το Έσεξ της Αγγλίας, ο οποίος επιλέχθηκε να ντουμπλάρει τον Ντάνιελ Ράντκλιφ από την πρώτη ταινία της σειράς "Χάρι Πότερ" όταν ο ηθοποιός ήταν μόλις 11 ετών», αναφέρει η επίσημη σύνοψη του HBO.

Στο νέο ντοκιμαντέρ με τίτλο «David Holmes: The Boy Who Lived» ο Ράντκλιφ υπογράφει την παραγωγή υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Βρετανού Νταν Χάρτλεϊ (Dan Hartley).

Περιλαμβάνει υλικό που τραβήχτηκε την τελευταία δεκαετία από τις δουλειές του κασκαντέρ, από τη σημερινή καθημερινότητά του, όπως και συνεντεύξεις του ίδιου, του Ράντκλιφ και των συναδέλφων του.

Ο ίδιος δήλωσε ότι το ντοκιμαντέρ αφηγείται την ιστορία όχι μόνο των επιτευγμάτων του μπροστά στην κάμερα, «αλλά και των προκλήσεων που αντιμετωπίζω καθημερινά, καθώς και της στάσης ζωής που υιοθέτησα μετά το ατύχημά μου».

Και προσθέτει: «Στον ταραχώδη κόσμο που βρισκόμαστε παραθέτω ένα απόσπασμα από τη σειρά: "Είμαστε τόσο δυνατοί όσο είμαστε ενωμένοι, τόσο αδύναμοι όσο είμαστε διχασμένοι"».

To ντοκιμαντέρ αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 15 Νοεμβρίου.