Τηλεόραση Ραδιόφωνο
=[l

Στις 10.45 εντοπίστηκε στο μηχανοστάσιο του ναυαγίου «Ζηνοβία» ο άτυχος 66χρονος δύτης από τη Λιμενική Αστυνομία και εθελοντές δύτες.

Στο μηχανοστάσιο είχαν επικεντρωθεί και οι έρευνες μετά την αξιολόγηση του οπτικοακουστικού υλικού από την κάμερα που έφερε ο δεύτερος δύτης.

Το μηχανοστάσιο του ναυαγίου είναι ένα επικίνδυνο και σκοτεινό σημείο όπου χρειάζεται συγκεκριμένη άδεια για να εισέλθει κάποιος δύτης.

Από το 1980 που βρίσκεται το ναυάγιο «Ζηνοβία» ανοιχτά της Λάρνακας, ο άτυχος 66χρονος είναι ο 7ος δύτης που χάνει τη ζωή του.

Η ανακοίνωση του ΚΣΕΔ

Στο πλαίσιο της επιχείρησης Ε-Δ στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου Λάρνακας, για εντοπισμό αγνοούμενου δύτη, ο οποίος είχε καταδυθεί στο ναυάγιο «ΖΗΝΟΒΙΑ», το ΚΣΕΔ ενημερώνει ότι η επιχείρηση ολοκληρώθηκε την 27η Οκτωβρίου στις 11:00, με τον εντοπισμό του δύτη εντός του ναυαγίου, δυστυχώς χωρίς ζωτικές ενδείξεις.

Στις πολύωρες υποβρύχιες έρευνες συμμετείχαν ομάδες έμπειρων ναυαγιοδυτών της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας και της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών της Ε.Φ.. Στις έρευνες συμμετείχαν επίσης εθελοντικά και εξειδικευμένες ομάδες ιδιωτικών καταδυτικών σχολών.

Λόγω της υψηλής επικινδυνότητας των επιχειρήσεων υποθαλάσσιας έρευνας, το ΚΣΕΔ εκφράζει τις ευχαριστίες του στις εμπλεκόμενες εθελοντικές ομάδες, οι οποίες ανταποκρίθηκαν άμεσα και συνέδραμαν με πλήρη επαγγελματισμό στον εντοπισμό του άτυχου δύτη.