Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κθ

Σε στάση αναμονή στην Κύπρο, βρίσκονται Νατοϊκές στρατιωτικές δυνάμεις, παρακολουθώντας τα όσα εκτυλίσσονται στη Μέση Ανατολή.

Βίντεο που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει Γερμανούς κομάντος να επιβιβάζονται σε στρατιωτικό μεταγωγικό για το ταξίδι προς τις Βρετανικές Βάσεις Ακρωτηρίου

Αποστολή τους σε περίπτωση κλιμάκωσης της κρίσης στη Μέση Ανατολή να απομακρύνουν Γερμανούς πολίτες και διπλωματικό προσωπικό. Ενώ η ομάδα είναι ειδική και στην απελευθέρωση ομήρων, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως στα χέρια της Χαμάς ευρίσκεται διψήφιος αριθμός Γερμανών.

Πληροφορίες στο μεταξύ αναφέρουν πως στην Κύπρο φτάνουν και Νατοϊκές δυνάμεις, οι οποίες εγκαταλείπουν το Λίβανο λόγω της ανάφλεξης που παρατηρείται στην περιοχή.

Να σημειωθεί ότι και τα ολλανδικά Υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας, ανακοίνωσαν στις 18 Οκτωβρίου ότι θα αποστείλουν στην Κύπρο δύο μεταγωγικά αεροσκάφη Σε 130 με 200 στρατιώτες, ώστε να ανταποκριθούν γρήγορα εάν η κατάσταση στο Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη επιδεινωθεί περαιτέρω. Πρόκειται για ένα απόσπασμα πεζοναυτών και για προσωπικό υποστήριξης

Στην περιοχή της Μεσογείου ευρίσκονται και πολεμικά πλοία της Αμερικής και άλλων χωρών.