Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Έκρηξη πλησίον της πρεσβείας του Ισραήλ  στη Λευκωσία σημειώθηκε στις 1:37 τα ξημερώματα του Σάββατου.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Αστυνομία, μέλη της, μεταξύ των οποίων πυροτεχνουργοί, ανταποκρίθηκαν άμεσα και έσπευσαν στη σκηνή

Από εξετάσεις που έγιναν, εντοπίστηκε σε απόσταση 30 περίπου μέτρων από την πρεσβεία ένα μικρό μεταλλικό αντικείμενο, το οποίο περιείχε πολύ μικρή ποσότητα πυροτεχνικής ύλης που πυροδοτήθηκε και εκτονώθηκε χωρίς να προκαλέσει οποιαδήποτε ζημιά.

Στην περιοχή εντοπίστηκαν δύο πρόσωπα να κινούνται πεζή, ενώ σε αυτοκίνητο που βρισκόταν σταθμευμένο σε παρακείμενη οδό με το οποίο φαίνεται να μετέβηκαν στην περιοχή οι δύο πεζοί, εντοπίστηκαν άλλα δύο πρόσωπα.

Στο  συγκεκριμένο όχημα εντοπίστηκαν δύο μαχαίρια και ένα σφυρί, με αποτέλεσμα να συλληφθεί ο 21χρονος ιδιοκτήτης του οχήματος για τα αυτόφωρα αδικήματα της μαχαιροφορίας και της κατοχής επιθετικού οργάνου.

Και τα τέσσερα πρόσωπα ηλικίας από 17 μέχρι 21 ετών συνελήφθησαν στη βάση δικαστικών ενταλμάτων για διευκόλυνση των ανακρίσεων, για απόπειρα καταστροφής περιουσίας με εκρηκτικές ύλες, κατοχή, χρήση εκρηκτικών υλών και μαχαιροφορία και οδηγήθηκαν ενώπιον Δικαστηρίου.

Διάταγμα προσωποκράτησης έξι ημερών εξέδωσε το Δικαστήριο στα τέσσερα πρόσωπα που συνελήφθησαν σε σχέση με έκρηξη μικρής ισχύος που σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου, στην περιοχή κοντά στην Πρεσβεία του Ισραήλ στη Λευκωσία.