Τηλεόραση Ραδιόφωνο
world food day 2023

 

Ως παγκόσμια ημέρα διατροφής έχει καθιερωθεί η 16η Οκτωβρίου. Το μήνυμα της φετινής καμπάνιας είναι «Το νερό είναι ζωή. Το νερό είναι τροφή. Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω».

Υπό το σύνθημα Το νερό είναι ζωή. Το νερό είναι τροφή. Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω γιορτάζεται σήμερα η Παγκόσμια Ημέρα διατροφής.

Μέσω της φετινής καμπάνιας, η οποία έχει μεταφραστεί σε πάνω από 50 γλώσσες, ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ καλεί τις κυβερνήσεις, τον ιδιωτικό τομέα, την κοινωνία των πολιτών και τους νέους, να προβούν σε δράσεις για τη προστασία του νερού στον πλανήτη ως μορφή ζωής και τροφής.

Ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO) Qu Dongyu, δήλωσε ότι το νερό είναι κομβικής σημασίας για τη ζωή και τη διαβίωση, μειώνοντας την πείνα και την φτώχεια και συμβάλλει στην επίτευξη όλων των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Η τελετή της Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής πραγματοποιήθηκε το πρωί στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού στην Ρώμη. 

Ο Qu Dongyu ανέφερε μεταξύ άλλων: «Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής καλώ τον κάθε ένα από εμάς να ανανεώσουμε τη συλλογική μας δέσμευση και να προχωρήσουμε σε ουσιαστικές ενέργειες για τη βελτίωση της κατάστασης».

Η παγκόσμια ημέρα διατροφής εορτάζεται κάθε χρόνο στις 16 Οκτωβρίου για να τιμήσει την ίδρυση του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ το 1945.

Aνάμεσα στους υποστηρικτές της Καμπάνιας για την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής είναι και το ant1live Κύπρου.