Τηλεόραση Ραδιόφωνο
σχολειο
*Φωτογραφία αρχείου

Η έξαρση της παραβατικότητας στα σχολεία θορύβησε τους αρμόδιους και σήμερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Υπουργείο Παιδείας με όλους τους αρμόδιους φορείς και τους γονείς. 

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα τον γονέων, ανέφερε σε παρέμβαση του στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι» ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, Λοϊζος Κωνσταντίνου.

Κατά τη σύσκεψη τέθηκαν επί τάπητος καταγγελίες που είχαν ενώπιον τους οι γονείς που αφορούν την παραβατικότητα στα σχολεία και σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντίνου έχουν παρθεί συγκεκριμένες αποφάσεις τις οποίες αναμένεται να ανακοινώσει η Υπουργός Παιδείας, Αθηνά Μιχαηλίδου.

Μαθητής κυκλοφορούσε με μαχαίρι σε σχολείο

Μια από τις καταγγελίες που τέθηκε στην σύσκεψη αφορά μαθητή σε Γυμνάσιο ο οποίος κυκλοφορούσε κατ’ επανάληψη σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντίνου με μαχαίρι στο σχολείο κάτι που προκάλεσε αναστάτωση σε  μαθητές και εκπαιδευτικούς. Το θέμα το χειρίζονται οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας όπως ανέφερε ο κ. Κωνσταντίνου

Ο κ. Λοϊζος Κωνσταντίνου σημείωσε ότι αυτό το περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο καθώς έχουν ενώπιον τους και άλλες παρόμοιας φύσης καταγγελίες τις οποίες έθεσαν ενώπιον της Υπουργού.

«Πήραμε τρεις επιστολές και καταγγελίες από τρία διαφορετικά σχολεία με παρόμοια περιστατικά», ανέφερε.

Κούρεψαν μαθητή στο σχολείο για να μην τον αποβάλουν

Μια άλλη καταγγελία που έχουν ενώπιον τους είναι ότι η διεύθυνση σε σχολείο κούρεψε μαθητή γιατί παραβίαζε τον σχετικό κανονισμό σύμφωνα με το σχολείο.

Όπως ανέφερε ο κ. Κωνσταντίνου «ο μαθητής παραβίαζε τον κανονισμό σύμφωνα με το σχολείο και έπρεπε να καταγγελθεί και αντί να εφαρμόσουν την διαδικασία να ενημερώσουν τους γονείς ή να τον αποβάλουν έκαναν συμφωνία με τον μαθητή και τον κούρεψαν».

Στον μαθητή λέχθηκε «ή θα σε κουρέψω ή θα σε αποβάλω, πήραν ψαλίδι και τον κούρεψαν», Μετά από αυτό το περιστατικό υπήρξαν φωνές διαμαρτυρίας από τους γονείς ενώ σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντίνου  ο εκπαιδευτικός που έχει προβεί σε αυτή την πράξη απολογήθηκε.