Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Θέμα ημερών αν όχι ωρών είναι η χερσαία επιχείρηση του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας, με τις προβλέψεις αναλυτών να δίνουν στη σύγκρουση εφιαλτικές διαστάσεις.

Μέχρι τότε οι βομβαρδισμοί στρατηγικών σημείων και υποδομών της Χαμάς συνεχίζονται νυχθημερόν με βαρύ ανθρώπινο κόστος.

Το Ισραήλ βρίσκεται αντιμέτωπο και με τη Χεζμπολάχ καθώς θύλακες της οργάνωσης από το Λίβανο και τη Συρία χτύπησαν με ρουκέτες περιοχές της χώρας. Η πολιορκία στη Γάζα έχει φέρει στα όρια του τον άμαχο πληθυσμό που μετρά μεταξύ των νεκρών και 140 παιδιά.

Διάγγελμα Νετανιάχου: Η μοίρα μας κρέμεται από μια κλωστή

False alarm η «επίθεση από αέρος» της Χεζμπολάχ από τον Λίβανο, λέει το Ισραήλ

Σύμβουλος Νετανιάχου: Το Ισραήλ προετοιμάζεται για πόλεμο σε δύο μέτωπα

Σε καταφύγιο ο Νετανιάχου

Συνεχίζεται το σφυροκόπημα στο Ισραήλ,  με την τελευταία εξέλιξη να αναφέρει πως  και ο πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου βρίσκεται  σε καταφύγιο , εντός ενός προστατευμένου δωματίου υπογείως του Αρχηγείου του υπουργείου Άμυνας της χώρας, όπου και πραγματοποιεί αυτή τη στιγμή διαβουλεύσεις. Παράλληλα ,  πέραν των επιθέσεων από την Χαμάς το Ισραήλ δέχεται επίσης επίθεση  και από την  Χεζμπολάχ  η οποία ξεκίνησε επίθεση, από τον Βορρά με ρουκέτες και drones,  δίνοντας μάλιστα στην δημοσιότητα βίντεο από την επίθεσή της στο Ισραήλ κοντά στα σύνορα του Λιβάνου.  

Ταυτόχρονα το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν στο Τελ Αβιβ έπληξε πύραυλος από την  Χαμάς,  με τις πτήσεις να σταματούν  αμέσως μετά την επίθεση και τις αρχές να ανακοινώνουν  το κλείσιμο του αεροδρομίου για λόγους ασφαλείας. Μια απο τις πολλές πτήσεις που επηρεάστηκαν ήταν και μια της  British Airways η οποία αναμενόταν να προσγειωθεί  το απόγευμα, μετά τους βομβαρδισμούς η βρετανική εταιρεία ανέστειλε έκτοτε όλες τις πτήσεις προς το Τελ Αβίβ, λέγοντας ότι η ασφάλεια είναι πάντα η «ύψιστη προτεραιότητά» της.

O Ερντογάν διαπραγματεύεται με τη Χαμάς την απελευθέρωση Ισραηλινών ομήρων

Ο πρόεδρος της Τουρκίας ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με τη Χαμάς με σκοπό την απελευθέρωση των ισραηλινών ομήρων που απήχθησαν από την παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση, μετέδωσε απόψε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), επικαλούμενο καλά πληροφορημένες πηγές.

«Διαπραγματεύονται για την απελευθέρωση των ομήρων», δήλωσε στο AFP αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που είχε μεταδώσει νωρίτερα το τουρκικό δίκτυο Habertürk.

γρε


Συμφωνία για σχηματισμό κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης

Προσπάθειες πέντε ημερών για τον Βενιαμίν Νετανιάχου απέδωσαν σήμερα καρπούς. Το κεντρώο αντιπολιτευόμενο κόμμα Εθνική Ενότητα του Μπένι Γκαντς συμφώνησε να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης εν μέσω πολέμου.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας που επιτευχθηκε  θα συσταθεί ένα «υπουργικό συμβούλιο πολέμου»  με τον Νετανιάχου, τον Γκαντζ και τον υπουργό Άμυνας του Ισραήλ, Γιόαβ Γκάλαντ θα συμμετέχουν επίσης και δύο επιπλέον αξιωματούχοι ως παρατηρητές στο υπουργικό συμβούλιο πολέμου. Μια θέση στο πολεμικό υπουργικό συμβούλιο έμεινε ανοιχτή για τον ηγέτη του κεντρώου κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γϊέρ Λάπιντ, ο οποίος όμως αρνήθηκε να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης αν δεν αποχωρήσουν από τον νυν κυβερνητικό συνασπισμό τα ακροδεξιά θρησκευτικά κόμματα.

Συμφωνήθηκε επίσης ότι κατά τη διάρκεια του πολέμου δεν θα προωθηθεί καμία νομοθεσία στην Κνεσέτ ή κυβερνητικά ψηφίσματα που δεν σχετίζονται με τη διεξαγωγή του πολέμου.

Στο Ισραήλ αύριο ο  Αμερικανός ΥΠΕΞ

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν θα επισκεφθεί την Ιορδανία και κατόπιν το Ισραήλ.

Η επίσκεψη  του αμερικανού Υπουργού εξωτερικών  στο Ισραήλ,  θα αρχίσει αύριο και  έχει σκοπό να σταλεί το μήνυμα της «αλληλεγγύης» και της «υποστήριξης» της Ουάσιγκτον στο Ισραήλ, υπενθυμίζεται πως ήδη ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως το πρώτο αμερικανικό μεταγωγικό αεροσκάφος με πυρομαχικά, ιδίως για συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, και άλλο υλικό προσγειώθηκε στο Ισραήλ.