Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ητρ

Τα μεγάλα θύματα του πολέμου είναι πάντα τα παιδιά. Τα περισσότερα δεν καταλαβαίνουν τι είναι πόλεμος, δεν καταλαβαίνουν γιατί πρέπει να σταματήσουν να παίζουν και να μην πηγαίνουν σχολείο.

Αυτό συμβαίνει και τώρα στη Γάζα, μετά τον πόλεμο που ξέσπασε μετά την επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς το Σάββατο στο Ισραήλ.

Δείχνουν προς τον ουρανό και χαιρετούν τις παλαιστινιακές ρουκέτες.

«Δεν μπορώ να κοιμηθώ γιατί φοβάμαι τους πυραύλους»

Η 13χρονη Ισράα αλ Κισάουι, όμως που ζει στο σχολικό συγκρότημα του ΟΗΕ στη Γάζα, ξέρει ότι ο πόλεμος είναι καταστροφή.

«Ο πόλεμος ήταν έκπληξη, πηγαίναμε στο σχολείο όταν ο πύραυλος χτύπησε τη θάλασσα, νομίζαμε ότι ήταν απλώς εκπαίδευση, αλλά μετά φάνηκε ότι ήταν ένας πραγματικός πύραυλος, υπάρχει πόλεμος σε εξέλιξη. Ο πόλεμος ήρθε ξαφνικά και τον φοβόμαστε» συγκλονίζει.

Το αθώο βλέμμα και τα πανέξυπνα μάτια του δείχνουν ένα κορίτσι πιο ώριμο από τα 13 του χρόνια. «Έλα να σου δείξω την τάξη, δεν μπορώ να κοιμηθώ το βράδυ από τις αεροπορικές επιδρομές, πηγαίνω τουαλέτα κάθε λίγα λεπτά γιατί φοβάμαι τους πυραύλους» λέει και ραγίζει καρδιές.

«Εμφάνισα εξάνθημα από το βρόμικο νερό»

Οι ισραηλινοί έχουν κόψει την παροχή ρεύματος και νερού σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας και η Ισράα λέει με παράπονο: «Έλα να σου δείξω το μπάνιο, δεν έχει νερό και είναι αηδιαστικό, εμφάνισα εξάνθημα από το βρόμικο νερό και με αηδιάζει».

«Μακάρι να μπορούσα να είμαι ένα κανονικό παιδί που θα ζούσε χωρίς πόλεμο, χωρίς πυραύλους, ώστε να επιστρέφουμε σπίτι με ασφάλεια» λέει η Ισράα, ραγίζοντας καρδιές για την ξέγνοιαστη ζωή που στερείται άδικα.

Πηγή: in.gr