Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γερ

Τουλάχιστον 35 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε σφοδρές μάχες ανάμεσα σε παραστρατιωτικές περιφερειακές δυνάμεις και μέλη της τζιχαντιστικής οργάνωσης Σεμπάμπ, δήλωσε χθες Τετάρτη αξιωματικός μονάδας των παραστρατιωτικών.

Ο αξιωματικός έκανε γνωστό πως οι μάχες διήρκεσαν για ώρες κοντά στο χωριό Σαμπελόου, στην επαρχία Μουντούγκ (κεντρικά), κι είχαν αποτέλεσμα τουλάχιστον 25 μέλη της οργάνωσης και 10 παραστρατιωτικοί να σκοτωθούν.

Από την πλευρά της, η Σεμπάμπ ανακοίνωσε μέσω των διαύλων προπαγάνδας της ότι μέλη της σκότωσαν δεκάδες κυβερνητικούς στρατιώτες.

Ο σομαλικός στρατός διεξάγει τον τελευταίο χρόνο επιχειρήσεις ευρείας κλίμακας επιχειρήσεις εναντίον των τζιχαντιστών και λέει πως έχει ανακτήσει μεγάλες εκτάσεις στο κεντρικό τμήμα της χώρας στο Κέρας της Αφρικής.

Η Σεμπάμπ («Νεολαία»), που ορκίζεται πίστη στην Αλ Κάιντα, πολεμά για πάνω από μια δεκαπενταετία την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Σομαλίας, που υποστηρίζεται από τη διεθνή κοινότητα, με σκοπό να την ανατρέψει και να επιβάλλει στη χώρα τη δική της ακραία εκδοχή του ισλαμικού νόμου. Παρά τις επιχειρήσεις του ομοσπονδιακού στρατού με την υποστήριξη τοπικών δυνάμεων, συνεχίζει να ελέγχει αχανείς τομείς της χώρας, ιδίως στον νότο.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ