Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ργε

Τον απόλυτο εφιάλτη βίωσαν και βιώνουν οι κάτοικοι της Θεσσαλίας. Ένα μήνα μετά από το καταστροφικό πέρασμα του φονικού Daniel και της κακοκαιρίας Elias, οι κάτοικοι βρίσκονται σε απόγνωση και μετρούν τις πληγές τους από τις απανωτές σφοδρές πλημμύρες.

Συνεργείο του ΑΝΤ1 με τον δημοσιογράφο Χρυσόστομο Σουρκούνη και κινηματογραφιστή Γιάννο Ιωάννου, συμμετέχει στην αποστολή αλληλεγγύης και στήριξης στους πλημμυροπαθείς του SUPPORTCY της Τράπεζας Κύπρου, μετέβη στη Θεσσαλία και επισκέφτηκε χωριά έξω από την Λάρισα στο θεσσαλικό κάμπο και κατέγραψε τις καταστροφές που άφησαν πίσω τους οι πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή.

Δραματικές εικόνες κατέγραψε η κάμερα του ΑΝΤ1, με τις μαρτυρίες των κατοίκων που βίωσαν το χειρότερο πρόσωπο της κακοκαιρίας να είναι συγκλονίστηκες.

Η επέλαση της κακοκαιρίας άφησε πίσω της ανυπολόγιστες ζημίες σε σπίτια, επιχειρήσεις και καλλιέργειες. Το συνεργείο του ΑΝΤ1 συνάντησε κάτοικους της περιοχής, οι οποίοι μετρούν τις πληγές τους από την επέλαση της κακοκαιρίας και προσπαθούν να μαζέψουν τα κομμάτια τους για να μπορέσουν να ξανακτίσουν τα σπίτια και τις ζωές τους.

Συγκλονισμό προκαλούν οι μαρτυρίες τους αφού όπως οι ίδιοι ανέφεραν στην προσπάθεια τους να σωθούν  από την κακοκαιρία κινδύνεψαν  να πεθάνουν, ενώ άλλοι εγκλωβιστήκαν σε υπόγεια.

Μια κάτοικος ανέφερε στον ΑΝΤ1 ότι η επιχείρηση της υπέστη ζημιές που ανέρχονται στο μισό εκατομμύριο ευρώ, μάλιστα όπως συγκλονιστικά ανέφερε εγκλωβίστηκε σε υπόγειο στην προσπάθεια της να γλιτώσει από τα ορμητικά νερά εξαιτίας της κακοκαιρίας, ωστόσο ευτύχημα είναι ότι κατάφερε να διαφύγει.

Ένας άλλος πλημμυροπαθείς ανέφερε στον ΑΝΤ1 ότι το σπίτι του πλημμύρησε και για τρεις μέρες έμενε σε εργοστάσιο.

Δίπλα στους πλημμυροπαθείς το Support Cy

Δίπλα στους πλημμυροπαθείς στέκεται έμπρακτα το Support Cy  της Τράπεζας Κύπρου, με μια αποστολή αλληλεγγύης και στήριξης σήμερα ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος της αποστολής παραδίδοντας ηλεκτρικές συσκευές στην κοινότητα Πλατυκάμπου οι οποίες θα δοθούν σε όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη από την τοπική αρχή.

Αύριο θα παραδοθούν από το Support Cy, επίσης ηλεκτρονικοί υπολογιστές στο 23ο Δημοτικό Λάρισσας.

Η Αποστολή κρίθηκε αναγκαία μετά από καταγραφή των αναγκών στην περιοχή κατά την διάρκεια της πρώτης αποστολής για συνδρομή στην άντληση υδάτων από τις πληγείσες περιοχές.

Περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί:

 

 

ργε
γε
γερ
γερ
γερ
ργερ