Τηλεόραση Ραδιόφωνο
θυγ

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών ο αντισμήναρχος ε.α. Ακριβός Δ. Τσολάκης. Ο άνθρωπος που ερεύνησε τα αίτια της συντριβής του αεροπλάνου της κυπριακής εταιρείας. 

«Έκτοτε έχω χάσει τον ύπνο μου. Έχω υποστεί δυστυχώς απώλεια νυχτερινού ύπνου. Με έχει επηρεάσει ψυχολογικά. Προσπάθησα να το θεραπεύσω. Το κουβαλάω 17 χρόνια μαζί μου», είχε αναφέρει πέρσι σε συνέντευξη του με αφορμή το μνημόσυνο των θυμάτων της τραγωδίας.

Ο κ. Τσολάκης γεννήθηκε το 1930 στη Θεσσαλονίκη και το 1950 αποφοίτησε από τη Σχολή Ικάρων. Από την ΕΒΑ αποστρατεύθηκε το 1965 με το βαθμό του αντισμηνάρχου.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Πολεμική Αεροπορία υπηρέτησε σε Μοίρες διώξεως ελικοφόρων και αεριωθουμένων, στο Σμήνος Κορέας, στην πρεσβεία Βελιγραδίου ως αεροπορικός ακόλουθος και στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.

Οι ηθικές αμοιβές που του απονεμήθηκαν περιλαμβάνουν τον Σταυρό του Γεωργίου, τον Χρυσούν Σταυρόν του Φοίνικος και τον Πολεμικό Σταυρό.

Ο Ακριβός Τσολάκης –με τα φτερά της Ολυμπιακής Αεροπορίας– πέταξε με όλους τους τύπους αεροπλάνων. Ηταν για πολλά χρόνια διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Πτήσεων της Ο.Α, μέχρι και τη συνταξιοδότησή του το 1990.

Το 2001 θεσπίστηκε η Επιτροπή Διερεύνησης Ατυχημάτων & Ασφάλειας Πτήσεων και ο Ακριβός Τσολάκης γίνεται ο πρώτος διευθυντής της.