Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γρε

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες της Ε’ και Στ’ Δημοτικού Σχολείου και της Α’ και Β’ Γυμνασίου.

Με στόχο την ευαισθητοποίηση, αλλά και την παρακίνηση των παιδιών σε περιβαλλοντικά ζητήματα, η Lidl Κύπρου διοργανώνει και φέτος το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Mind REset σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Junior Achievement Cyprus και το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Το πρόγραμμα Mind REset, μία πρωτοβουλία της Lidl Κύπρου, αποτελεί ένα σύγχρονο, περιβαλλοντικό πρόγραμμα ανάπτυξης ιδεών με πέντε πεδία δράσης “REduce, REdesign, REcycle, REmove, REsearch” βασισμένα στη γενική στρατηγική REset Plastic του Ομίλου Schwarz, στον οποίο ανήκει η Lidl, για έναν πλανήτη με λιγότερο πλαστικό. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που δίνει τη δυνατότητα με ένα διασκεδαστικό και διαδραστικό τρόπο σε μαθητές και μαθήτριες των Ε’ και Στ’ τάξεων Δημοτικού και Α’ και Β’ τάξεων Γυμνασίου να έρθουν σε επαφή με την καινοτομία δημιουργώντας μία εικονική επιχείρηση με απώτερο σκοπό την μείωση χρήσης πλαστικού στην καθημερινή ζωή.

Κύριοι στόχοι του προγράμματος αποτελούν, μεταξύ άλλων, η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση αλλά και η παρακίνηση των νέων γενιών γύρω από περιβαλλοντικά ζητήματα. Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα στοχεύει παράλληλα στην ενεργοποίηση της κριτικής σκέψης αλλά και την εξοικείωση των νέων με θέματα που αφορούν το περιβάλλον, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, πολύτιμες δεξιότητες που αξίζει να καλλιεργηθούν τόσο στο πλαίσιο της σχολικής σταδιοδρομίας όσο και στη μετέπειτα ενήλικη ζωή.

Τα ενδιαφερόμενα σχολεία μπορούν να μάθουν περισσότερες πληροφορίες και να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα Mind RΕset εδώ, συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα πεδία στην ηλεκτρονική φόρμα.

Η Lidl Κύπρου έχει δημιουργήσει ένα πλαίσιο ενεργειών, δράσεων και συνεργασιών που έχουν ως απώτερο στόχο την έμπρακτη στήριξη του περιβάλλοντος, καθώς και τη βιωσιμότητα του πλανήτη μας, με αίσθηση ευθύνης και όραμα για ένα καλύτερο αύριο για όλους.

Επισκεφθείτε τη Lidl Κύπρου και στα:

team.lidl.com.cy corporate.lidl.com.cy

lidlfoodacademy.com.cy

facebook.com/lidlcy

instagram.com/lidl_cyprus

youtube.com/lidlcyprus

twitter.com/Lidl_Cyprus_

linkedin.com/company/lidl-cyprus