Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Η εργασία που γίνεται στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ) είναι ιδιαίτερα σημαντική όχι μόνο για την ανώτερη εκπαίδευση της Κύπρου, αλλά και για την εξυπηρέτηση των αναγκών των ασθενών, την εξειδικευμένη φροντίδα, το ερευνητικό κομμάτι που γίνεται, που πολλές φορές είναι μοναδικό, είπε, σε δηλώσεις της, η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Αθηνά Μιχαηλίδου, η οποία επισκέφτηκε το πρωί της Δευτέρας το Ινστιτούτο, συνοδευόμενη από συνεργάτες της.

Η κα. Μιχαηλίδου ανέφερε, παράλληλα, ότι το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, στηρίζει ποικιλοτρόπως το ουσιαστικό κλινικό, εργαστηριακό και ερευνητικό έργο του Ινστιτούτου.

Σε δηλώσεις της μετά το πέρας της επίσκεψης, η κ. Μιχαηλίδου είπε, αναφερόμενη στην επίσκεψη, ότι ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία να δουν από κοντά το έργο του Ινστιτούτου.

«Να πω ότι είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα σύζευξης της θεωρίας με την πράξη, δηλαδή της κλινικής, της εργαστηριακής αλλά και της έρευνας. Αυτή η εργασία που γίνεται εδώ είναι ιδιαίτερα σημαντική όχι μόνο για την ανώτερη εκπαίδευση του τόπου μας, αλλά και για την εξυπηρέτηση των αναγκών των ασθενών μας, την εξειδικευμένη αν θέλετε φροντίδα, το ερευνητικό κομμάτι που γίνεται, που πολλές φορές είναι μοναδικό. Τονίζω ότι στηρίζουμε το έργο του Ινστιτούτου, θα είμαστε δίπλα τους σε ότι χρειαστεί και επίσης χαίρομαι να πω ότι με ικανοποίηση βλέπουμε ότι οι υπηρεσίες που προσφέρει δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτε σε αντίστοιχα κέντρα του εξωτερικού», συμπλήρωσε.

Ο Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής & Ιατρικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, καθηγητής Λεωνίδας Φυλακτού, σε δηλώσεις του είπε ότι είχαν την ευκαιρία να κάνουν στην Υπουργό Παιδείας μια περιήγηση στους χώρους του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου.

«Επισκεφτήκαμε τις κλινικές, τα εργαστήρια, την Μεταπτυχιακή Σχολή του Ινστιτούτου. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι για το γεγονός ότι έχουμε μεταπτυχιακούς φοιτητές μέσα στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου» που φοιτούν στα 8 μεταπτυχιακά προγράμματα. «Χαιρόμαστε που συμβάλλουμε στην πολιτική του κράτους για επιμόρφωση της νέας γενιάς των επιστημόνων, σε αυτή την περίπτωση. Αλλά επίσης είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι και οι φοιτητές με τη σειρά τους προσφέρουν προς το ερευνητικό έργο του Ινστιτούτου και δη προς τους ασθενείς, γιατί όλα μας τα προγράμματα έχουν στόχο την βελτίωση της ποιότητας της ζωής των ασθενών», κατέληξε.