Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Θέματα προσέλκυσης ξένων επενδύσεων και οικονομίας συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε σήμερα στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, με την ηγεσία της εταιρείας Ernst and Young, με επικεφαλής την Julie Linn Teigland, διευθύνουσα συνέταιρο της εταιρείας για την περιοχή της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, η οποία συνοδευόταν από άλλα ανώτερα στελέχη, περιλαμβανομένης και της ηγεσίας της εταιρείας στην Κύπρο. Η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα ενισχύει την παρουσία της στην Κύπρο, αξιοποιώντας την ως κόμβο παροχής υπηρεσιών στην ευρύτερη περιοχή.

Όπως ανακοινώθηκε από την Προεδρία, κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα οικονομίας, προσέλκυσης ξένων επενδύσεων και του περιφερειακού στρατηγικού ρόλου της Κύπρου στην ευρύτερη περιοχή, σε σχέση με πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Κυβέρνηση στην περιοχή.

Η ηγεσία της Ernst and Young επανέλαβε την εμπιστοσύνη της στην Κύπρο και προς αυτή την κατεύθυνση ανακοίνωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι θα διπλασιάσει τις επενδύσεις της σε ανθρώπινο δυναμικό στους τομείς της τεχνολογίας και των συμβουλευτικών υπηρεσιών σε θέματα στρατηγικής στη χώρα, αξιοποιώντας την Κύπρο ως κόμβο παροχής υπηρεσιών για την ευρύτερη περιοχή.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε, κατά τη συνάντηση, ότι η προσέλκυση ποιοτικών επενδύσεων σε τομείς, όπου μπορεί η Κύπρος να αναδειχθεί σε περιφερειακό κόμβο αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες της Κυβέρνησης και προς αυτή την κατεύθυνση εστιάζονται οι πολιτικές που προωθούνται.