Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

«Μουσικές καρέκλες» καλούνται να παίξουν κάθε μεσημέρι οι μαθητές του Περιφερειακού Δημοτικού Σχολείου Άγιοι Ανάργυροι που διαμένουν στη Μονή της Λεμεσού, αφού τα λεωφορεία δεν επαρκούν για τη μεταφορά όλων, με αποτέλεσμα να τρέχουν για να προλάβουν μια θέση στο λεωφορείο της επιστροφής.

«Τα παιδιά της κοινότητας Μονής αντιμετωπίζουμε κάποιο πρόβλημα για το λόγω ότι το λεωφορείο δεν έχει επαρκείς θέσεις με αποτέλεσμα κάποια παιδιά να μένουν εκτός λεωφορείου και να υπάρχει αναστάτωση προς τα παιδιά γονείς εκπαιδευτικούς σε όλους εμάς» δήλωσε η Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων του Δημοτικού σχολείου Άγιοι Ανάργυροι, κ. Βάσω Ευριπίδου.

Στο περιφερειακό Δημοτικό σχολείο Άγιοι Ανάργυροι φοιτούν μαθητές από το Μοναγρούλι και τη Μονή καθώς και παιδάκια που πάνε στο Νηπιαγωγείο. Με κάποιους από τη Μονή να μένουν πάντα εκτός, αφού είναι περισσότεροι από 27 διαθέσιμες θέσεις. 

«Βλέπουμε ποια παιδιά μένουν πίσω και εμείς ενημερώνουμε τους γονείς που αντιλαμβάνεστε είναι στη δουλεία τους εκείνες τις ώρες και διευθετούμε τη μεταφορά των παιδιών ιδιωτικά με γιαγιάδες παππούδες θείους», ανέφερε η κ. Ευριπίδου.

Για το πρόβλημα έχει ενημερωθεί γραπτώς το Υπουργείο Μεταφορών, το οποίο και έχει δώσει απάντηση που δεν ικανοποιεί τους γονείς.

«Μας έδωσαν κάποιες προσωρινές λύσεις που σαν σύνδεσμος δεν συμφωνούμε, όπως να γίνεται διπλό δρομολόγιο, να μένουν εδώ κάποια παιδάκια μέχρι να έρθει ή να σχολάνε κάποια πιο νωρίς από το κανονικό για να παίρνει τα πρώτα παιδιά κάτι που δεν εγκρίνεται ούτε από το Υπουργείο Παιδείας.», προσθέτει η κ. Ευριπίδου.

Την ίδια ώρα τίθεται και θέμα ασφάλειας για τα παιδιά του νηπιαγωγείου, καθώς οι ζώνες στα λεωφορεία είναι αρκετά μεγάλες με αποτέλεσμα να μην έχουν σταθερό κράτημα.