Τηλεόραση Ραδιόφωνο
αθηνα μιχαηλιδου

Στο Μέρα Μεσημέρι του ΑΝΤ1 και στον Θησέα Ιωάννου μίλησε σήμερα η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας σχολιάζοντας τα θέματα επικαιρότητας που άπτονται του Υπουργείου της. Η κ. Μιχαηλίδου θέλησε να αναφέρει μερικές από τις προτεραιότητες της, δίνοντας μάλιστα και χρονοδιάγραμμα και πλάνο για το επόμενο διάστημα.

Η Αθηνά Μιχαηλίδου, τόνισε πως στόχος της κυβέρνησης, που βρίσκεται και στο πρόγραμμα διακυβέρνησης, είναι να γίνει η Κύπρος ένα κέντρο πανεπιστημιακής εκπαίδευσης με ποιοτική Ανώτερη Εκπαίδευση.

Η ειδική εκπαίδευση είναι στις προτεραιότητες του ΥΠΑΝ, είναι ένα μεγάλο θέμα, που χρίζει αναβάθμισης, εκσυγχρονισμού και βελτίωσης, είπε η Υπουργός. Σημείωσε επίσης ότι αρχές Οκτωβρίου ξεκινούν συζητήσεις, για το εν λόγω ζήτημα, με όλους τους αρμόδιους φορείς με στόχο να αντλήσει εισηγήσεις και βελτιώσεις.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση όσον αφορά τις τοποθετήσεις των συμβασιούχων εκπαιδευτικών, η κ. Μιχαηλίδου ανέφερε πως η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας λειτουργεί στη βάση κανονισμών και τοποθετεί τους εκπαιδευτικούς όπου υπάρχουν ανάγκες, παρ’ όλα αυτά, είναι θετική στο να γίνουν οι απαραίτητες συναντήσεις και διάλογοι για τη βελτίωση του συστήματος.

Σχολιάζοντας την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η Αθηνά Μιχαηλίδου, είπε πως τα σχολεία ξεκίνησαν ομαλά με λιγότερα προβλήματα. Υπάρχουν όπως σημείωσε, χρόνια προβλήματα με τους συνοδούς των παιδιών με ειδικές ικανότητες, με τις κτηριακές εγκαταστάσεις αλλά και θέματα με την άρνηση εκπαιδευτικών να τοποθετηθούν σε συγκεκριμένα σχολεία.

Όσον αφορά το ζήτημα του βανδαλισμού σχολείων, η Υπουργός ανέφερε πως ήδη έχουν εξαγγελθεί προληπτικά προγράμματα στην προσχολική εκπαίδευση και αφορά στην ενημέρωση για τη βία και την παραβατικότητα. Επίσης, η κ. Μιχαηλίδου, δήλωσε πως κάποια σχολεία θα μένουν ανοικτά κατά τις απογευματινές και νυχτερινές ώρες ούτως ώστε να μπορούν να τα χρησιμοποιούν τα παιδιά κάθε γειτονιάς ως χώρο συνάθροισής τους.

Σε σχέση με το θέμα των κλιματιστικών στα σχολεία, η Αθηνά Μιχαηλίδου είπε πως έχει δει την αναγκαιότητα και δεν μπορεί να κλείσει τα μάτια. Έχει προχωρήσει, όπως δήλωσε, σε σχεδιασμό τοποθέτησης κλιματιστικών στα σχολεία στη βάση κριτηρίων.