Τηλεόραση Ραδιόφωνο

«Στο ίδιο έργο θεατές» για ακόμη μια φορά οι νοσηλευτές του νοσοκομείου Αθαλάσσας, δηλώνει εκπρόσωπος της ΠΑΣΥΝΟ. Σάλο προκάλεσε η χθεσινή ανακοίνωση της Συντεχνίας, όσον αφορά περιστατικό όπου ασθενείς ξάπλωναν στους καναπέδες, λόγω της υπερπληρότητας του νοσοκομείου.  Στον αντίποδα, ο ΟΚΥΠΥ κατακρίνει πως η ανακοίνωση δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα, αφού δίπλα από το συγκεκριμένο θάλαμο, υπήρχαν δέκα κλίνες του θαλάμου covid.

Κατάσταση που εξελίσσεται πλέον σε πρακτική, όπως δήλωσε ο Δομέτιος Σκουρουπάτης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ΠΑΣΥΝΟ, ενώ συνεχίζοντας είπε: «Μια πρακτική που μας θυμίζει πως αποτύχαμε ως κράτος και ως κοινωνία απέναντι στους συνανθρώπους μας με ψυχικά νοσήματα».  

Παρέμβαση από πλευράς ΟΚΥΠΥ, ακολούθησε της ανακοίνωσης, για άνοιγμα του θαλάμου COVID, ώστε να φιλοξενηθούν οι «επιπλέον» ασθενείς, όπως δήλωσε ο κ. Σκουρουπάτης. 

Η κάλυψη του θαλάμου covid θα καλυφθεί σε υπερωριακή βάση από το νοσηλευτικό προσωπικό, ως λύση ανάγκης στην παρούσα φάση.  

Οι νοσηλευτές καλούν Υπουργό και Επιτροπή Υγείας να επισκεφθούν το Νοσοκομείο, ώστε να αντιληφθούν τις συνθήκες νοσηλείας των ασθενών, αλλά και τις συνθήκες εργασίας του προσωπικού.  

Παράλληλα η ΠΑΣΥΝΟ θα αποστείλει πρόταση στον ΟΚΥΠΥ, για άμεση αποσυμφόρηση του νοσοκομείου.  

Δεν αποδίδεται η πραγματικότητα, λέει ο ΟΚΥΠΥ 

Κατακριτέα η ανακοίνωση της ΠΑΣΥΝΟ, αφού δεν αποδίδει «την σωστή πραγματικότητα», δήλωσε ο Χαράλαμπος Χαριλάου, Εκπρόσωπος Τύπου του Οργανισμού.  

Δίπλα από το συγκεκριμένο θάλαμο, υπήρχε ο θάλαμος covid με δέκα κλίνες, όπου θα μπορούσαν να μεταφερθούν εκεί οι ασθενείς, δήλωσε στην εκπομπή Μέρα Μεσημέρι του ΑΝΤ1, ο κ. Χαριλάου.  

Εφόσον πλέον οι ανάγκες για covid διαφέρουν και πλέον δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι θάλαμοι αποκλειστικά για covid, οι άδειες αυτές κλίνες μπορούν να χρησιμοποιηθούν.  

Η διευκρίνιση αυτή έγινε από τον οργανισμό, χθες μετά την ανακοίνωση.  

Ταυτόχρονα ο κ. Χαριλάου τόνισε ότι τα προβλήματα στο Νοσοκομείο Aθαλάσσας είναι γνωστά, και έχουν ειπωθεί αρκετές φορές, τόσο ως προς την υπερπληρότητα, αλλά και την κτιριακή κατάσταση.  

Ενέργειες για την κατάσταση των κτιρίων, ήδη γίνονται, αφού η α' φάση του Νέου Νοσοκομείου Αθαλάσσας βρίσκεται ολοκληρώνεται την άνοιξη του 2024. Με την ολοκλήρωση της θα ξεκινήσει η β' φάση του σχεδίου, ώστε να υπάρχει ένα σύγχρονο κτίριο το οποίο θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των ασθενών, σύμφωνα με τον κ. Χαριλάου.  

Παράλληλα έκκληση γίνεται στους συγγενείς των ασθενών, όταν αποφασίζει ο γιατρός ότι ο ασθενής δεν χρίζει πλέον υποχρεωτικής νοσηλείας, να παραλαμβάνεται, ώστε να μην καταλαμβάνει κλίνη στο νοσοκομείο. 

Όσον αφορά τις επιπλέον κλίνες στα Λατσιά, ο κ. Χαριλάου, ανάφερε ότι εδώ έγκειται θέμα στελέχωσης νοσηλευτών, αφού δεν υπάρχουν διαθέσιμοι με τα προσόντα που προνοούνται στο Σχέδιο Υπηρεσίας. Ωστόσο καταβάλλονται προσπάθειες για την επίλυση των προβλημάτων αυτών.