Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Αποκαλυπτικές ως προς την έκταση των πλημμυρών της κακοκαιρίας Daniel στη Λιβύη είναι οι εικόνες που έδωσε ο δορυφόρος Sentinel 2 του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Copernicus, σύμφωνα με το meteo.gr.

Στη διπλή εικόνα που ακολουθεί απεικονίζεται η Βορειοανατολική Λιβύη, πριν και μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας.

1

Όπως φαίνεται, στις πλημμυρισμένες εκτάσεις σχηματίστηκαν υδάτινες επιφάνειες που μοιάζουν με λίμνες στην καρδιά της Σαχάρας.

Η κακοκαιρία «Daniel» μετά την Ελλάδα, έπληξε με μεγάλη σφοδρότητα κατά το διάστημα 9-12/9, τη Βόρεια Αφρική και ιδιαίτερα τη Λιβύη.

Οι Αρχές στην ανατολική Λιβύη εκφράζουν φόβους ότι ο απολογισμός των πλημμυρών που σάρωσαν την Ντέρνα και τις γειτονικές περιοχές μετά το πέρασμα της καταιγίδας Ντάνιελ θα αυξηθεί δραματικά και πιθανό να φτάσει μέχρι και τους 20.000.

«Η θάλασσα ξεβράζει συνεχώς δεκάδες πτώματα», υπογράμμισε ο Χίσεμ Αμπού Σκιουάτ, ενώ οι διασώστες ζητούν περισσότερους σάκους για την περισυλλογή θυμάτων.

Βίντεο από drone δείχνει το μέγεθος της καταστροφής στη Ντέρνα

Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει πλέον η Ντέρνα, η πόλη της ανατολικής Λιβύης που κάποτε έσφυζε από ζωή αλλά χτυπήθηκε όσο καμία άλλη από το πέρασμα της καταιγίδας Daniel.

Βίντεο από drone καταγράφει το μέγεθος της καταστροφής μετά τις φονικές πλημμύρες.

Πηγή: protothema.gr