Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Σφραγίστηκε με δεύτερη ενισχυτική περίφραξη περιμετρικά το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Πουρνάρα και πλέον κανείς μετανάστης δεν μπορεί να μπαινοβγαίνει ανεξέλεγκτα.

Απόρθητο φρούριο. Η περίφραξη απροσπέλαστη, ενώ τοποθετήθηκαν και κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης.

«Η εν λόγω περίφραξη έχει τοποθετηθεί με στόχο να περιορίσει τους διαμένοντες εντός του Κέντρου, διασφαλίζοντας τον έλεγχο των εισδοχών και εξόδων τους, τόσο για την ασφάλεια των ιδίων, όσο και για την ασφάλεια και ευημερία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.», δήλωσε το Υπουργείο Εσωτερικών.

Από το πρωί στην περιοχή έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για την επιτήρηση της τάξης κατά την καταγραφή όσων διαμένουν στο Κέντρο και στους οποίους δεν επιτρέπεται πλέον η έξοδος από αυτό για λόγους δημόσιας ασφάλειας και υγείας.

«Σήμερα έκλεισε και η Πύλη. Για καλό και για κακό υπήρχε ενισχυμένη παρουσία της Αστυνομίας διότι αντιλαμβάνεστε ένα Κέντρο που λειτουργούσε μέχρι σήμερα με ένα πιο χαλαρό καθεστώς, έπρεπε να είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα υπήρχε οποιαδήποτε αντίδραση.», ανέφερε ο Διευθυντής του Γραφείου Υπουργού Εσωτερικών, Λοΐζος Χατζηβασιλείου. 

Ο αριθμός των διαμενόντων στο Κέντρο μειώθηκε αισθητά το τελευταίο διάστημα. Ενδεικτικοί οι αριθμοί που έδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών.

Χθες οι διαμένοντες ήταν 692, ενώ πέρσι την ίδια ημέρα, ανέρχονταν στους 1698, γεγονός που αποδίδεται στο μειωμένο κατά 50% ποσοστό των αφίξεων στην χώρα σε σύγκριση με πέρσι αλλά και στην επίσπευση των διαδικασιών εντός του κέντρου και της ενίσχυσης του με πρόσθετο προσωπικό από την Υπηρεσία Ασύλου.

Ικανοποιημένοι από τα μέτρα δηλώνουν και οι αρχές της κοινότητας της Κοκκινοτριμιθιάς.

«Η κατάσταση το τελευταίο διάστημα έχει ομαλοποιηθεί χωρίς να εκλείψουν εντελώς τα προβλήματα αλλά ήταν πολύ λίγα, με την έννοια ότι ήταν και πολύ λίγοι μέσα στο Πουρνάρα. Ελπίζουμε να συνεχίσει να βελτιώνεται η κατάσταση.», ανέφερε ο Κοινοτάρχης Κοκκινοτριμιθιάς Χριστάκης Μελετιές.

Νέα άφιξη πλοιαρίου

Σε κινητοποίηση τέθηκε η Λιμενική Αστυνομία τα ξημερώματα, μετά τον εντοπισμό ανοιχτά του Κάβο Γκρέκο, πλοιαρίου με 118 μετανάστες. 83 άντρες, 9 γυναίκες, 11 παιδιά και 15 ασυνόδευτοι ανήλικοι.

Το πλοιάριο οδηγήθηκε με ασφάλεια στη Μαρίνα Αγίας Νάπας και από εκεί οι επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν στην Αστυνομική Δ/νση Αμμοχώστου για ανάκριση για να οδηγηθούν μετά το πέρας της διαδικασίας στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Πουρνάρα.