Τηλεόραση Ραδιόφωνο
βιασμός

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου ανανέωσε σήμερα για έξι μέρες το διάταγμα κράτησης πέντε υπόπτων, δύο ηλικίας 20 και τριών 19 ετών, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση φερόμενου βιασμού τουρίστριας που διαπράχθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου στην Αγία Νάπα.

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι η τουρίστρια, ηλικίας 20 ετών, κατήγγειλε πως έπεσε θύμα βιασμού από αριθμό ατόμων, σε ξενοδοχείο στην Αγία Νάπα.

Οι ανακριτές της υπόθεσης εξασφάλισαν μαρτυρία εναντίον πέντε αλλοδαπών ατόμων οι οποίοι συνελήφθησαν και στις 4 Σεπτεμβρίου οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου το οποίο εξέδωσε εναντίον τους διάταγμα κράτησης για οκτώ μέρες.

Σήμερα Τρίτη, εξέπνευσε το διάταγμα κράτησης των πέντε ατόμων και τρία από αυτά οδηγήθηκαν εκ νέου ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου, το οποίο ανανέωσε το διάταγμα και για τους πέντε υπόπτους, για άλλες έξι μέρες.

Εναντίον των πέντε υπόπτων η Αστυνομία διερευνά αδικήματα που αφορούν βιασμό, σεξουαλική κακοποίηση δια διείσδυσης, συνουσία δια βίας, εξαναγκασμό σε  διάπραξη συνουσίας ή άλλων πράξεων σεξουαλικού χαρακτήρα, σεξουαλική παρενόχληση, απαγωγή και άσεμνη επίθεση εναντίον γυναίκας. 

Σημειώνεται ότι οι άλλοι δύο ύποπτοι, οι οποίοι δεν παρουσιάστηκαν στο Δικαστήριο, νοσούν με κορωνοϊό και βρίσκονται υπό περιορισμό, ωστόσο εκπροσωπήθηκαν από τους δικηγόρους τους.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Αμμοχώστου.