Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Τεχνική Σχολή Πάφου

Έρευνες διεξάγει η Αστυνομία για το επεισόδιο με φωτιά σε κάλαθο εντός αίθουσας στην Τεχνική Σχολή Πάφου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Διευθυντής της Τεχνικής Σχολής Πάφου Στέφανος Ελευθερίου ανέφερε πως χθες Δευτέρα κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, μαθητής φέρεται να εισήλθε σε μικρή αίθουσα διδασκαλίας και να άναψε φωτιά σε κάλαθο απορριμμάτων, που βρίσκονταν εντός της αίθουσας.

Στο επεισόδιο παρενέβη μαθητής μαζί με τους καθηγητές και έσβησαν άμεσα τη φωτιά. Ωστόσο επειδή η φωτιά επεκτάθηκε και στην κουρτίνα της αίθουσας, άφησε καπνό στον χώρο. "Η φωτιά κατασβέστηκε αμέσως χωρίς ωστόσο να κινδυνέψει κανείς", συμπλήρωσε.

Ο κ. Ελευθερίου ανέφερε πως πρέπει να σταλεί το μήνυμα στους μαθητές ότι τέτοια θέματα εμπεριέχουν κινδύνους και για τους υπόλοιπους μαθητές, καθηγητές και το προσωπικό του εκπαιδευτηρίου, οπότε θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Όπως εξήγησε ο Διευθυντής της Τεχνικής Σχολής Πάφου, γίνεται χρήση απορρυπαντικού αλκοολούχου για την απολύμανση χώρων έτσι όλα τα υλικά είναι πιο εύφλεκτα και πιθανόν να έγινε χρήση για το άναμμα της φωτιάς.

Για την υπόθεση και τη διακίνηση του συγκεκριμένου απορρυπαντικού στην τάξη υπάρχουν υποψίες προς συγκεκριμένη κατεύθυνση είπε ο κ. Ελευθερίου.  

Μετά την κατάσβεση της στο σχολείο κλήθηκε η Αστυνομία για τη διερεύνηση του επεισοδίου, κατέληξε.