Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ητρ

Για την Ελλάδα αναχωρεί αύριο το πρωί ομάδα εθελοντών του δικτύου SupportCY της Τράπεζας Κύπρου για να συνδράμει στις προσπάθειες αντιμετώπισης των συνεπειών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και τις μεγάλες πλημμύρες, που έχουν πλήξει σε μεγαλύτερο βαθμό τη Θεσσαλία, τις τελευταίας μέρες.

«Αναχωρεί αύριο μια ομάδα από 4 εθελοντές  οποίοι έχουν εμπειρία σε πλημμύρικα φαινόμενα ήδη στάλθηκε στην Ελλάδα  ο εξοπλισμός που θα χρησιμοποιήσουν  οι αντλίες του νερού», αναφέρει ο Συντονιστής του Support CY της Τράπεζας Κύπρου, Μάριος Σταύρου.

Μετά την άφιξή της στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, η ομάδα θα αναχωρήσει άμεσα για περιοχή που θα υποδειχθεί από τους συνεργαζόμενους τοπικούς φορείς που ήδη επιχειρούν στα σημεία των πλημμυρών.

«Είμαστε σε συνεννόηση με το χαμόγελο του παιδιού θα έχουν και εκείνοι εξοπλισμό και προσωπικό  και θα επιχειρήσουμε μαζί », αναφέρει ο κ. Σταύρου.

Η ομάδα εθελοντών κατά την παραμονή της στην Ελλάδα, θα καταγράψει τυχόν ανάγκες που προκύπτουν στο πεδίο, και αν και εφόσον είναι εφικτό θα σταλούν από την Κύπρο υλικά, για να καλυφθούν οι ανάγκες.