Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ητρ

Ο Κλάδος Αστυνομικού Σώματος της συντεχνίας «Ισότητα» ζητά από την πολιτεία αλλαγές στη νομοθεσία που αφορά στη διεξαγωγή διαδηλώσεων, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του. Προσθέτει, δε, ότι τέτοια νομοθεσία είναι σε ισχύ και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρει ότι «η απόκρυψη προσώπου με οποιοδήποτε τρόπο σε οποιοδήποτε δημόσιο χώρο σε σημείο που αυτό δεν μπορεί να αναγνωριστεί, χωρίς αιτιολογία, (π.χ. υγεία, θρησκεία, επάγγελμα) για την οποία θα φέρει το βάρος της απόδειξης το ίδιο το πρόσωπο, να θεωρείται ότι το αποκρύβει προς το σκοπό διάπραξης αδικήματος και να είναι ένοχο πλημμελήματος».

Επίσης, όσον αφορά τη «μη έγκριση και αστυνόμευση για πραγματοποιήσεις εκδηλώσεων» η συντεχνία διευκρινίζει ότι αναφέρεται «σε αυτές τις εκδηλώσεις τις οποίες οι "οργανωτές" δεν έχουν νομική υπόσταση σύμφωνα με το Σύνταγμα και σε περίπτωση πραγματοποίησης τους θα θεωρείται ότι θα απειλείται η δημόσια τάξη και η ευνομία».

«Το συνταγματικό δικαίωμα των νόμιμων πολιτών και της ελευθερίας δεν επηρεάζεται ποσώς από αυτή την εισήγηση, ούτε και η Δημοκρατία. Αντίθετα επηρεάζονται μόνο οι χούλιγκανς και οι παρανομούντες, οι οποίοι σκοπό έχουν να κλείνουν δρόμους, να κάνουν οχλαγωγίες, γιατί κρύβονται πίσω από αναρτήσεις σε ΜΚΔ και πίσω από οργανώσεις ή κινήματα χωρίς νομικό υπόβαθρο βάσει νομοθεσίας», καταλήγει η ανακοίνωση.