Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Αννίτα Δημητρίου Ανδρέας Μάτσας

Συνάντηση με την ηγεσία της ΣΕΚ είχε σήμερα η Πρόεδρος κ. Αννίτα Δημητρίου πλαισιωμένη από τον Αναπληρωτή Πρόεδρο κ. Ευθύμιο Δίπλαρο, τους Αντιπροέδρους κ. Σάβια Ορφανίδου, κ. Γιώργο Κάρουλλα και τον κ. Μάριο Πελεκάνο, τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο κ. Νίκο Τορναρίτη και τον Εκπρόσωπο Τύπου κ. Ονούφριο Κουλλά.

Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκαν μια σειρά από ζητήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία και άπτονται της οικονομίας και της αγοράς εργασίας. Θέματα που διασυνδέονται με την απασχόληση των εργαζομένων από τρίτες χώρες αλλά και ευρύτερα το μεταναστευτικό, η ανάγκη μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού, η φορολογική μεταρρύθμιση, το θέμα του κατώτατου μισθού και η στήριξη των ευάλωτων ομάδων.

Σε δηλώσεις της, αμέσως μετά, η Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αννίτα Δημητρίου σημείωσε πως αυτό που προέχει είναι να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις που έχουν να κάνουν με τα δικαιώματα των εργαζομένων και τις συνθήκες εργασίας. Σε αυτό το πλαίσιο, υπέδειξε, είναι σημαντική η ανταλλαγή απόψεων με αυτούς που γνωρίζουν από πρώτο χέρι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, προκειμένου ο Δημοκρατικός Συναγερμός να διαμορφώσει άποψη και να βγει συνολικά με συγκεκριμένες προτάσεις, ούτως ώστε να υπάρξουν απτά αποτελέσματα.

Σε σχέση με το μεγάλο θέμα του μεταναστευτικού η κ. Δημητρίου τόνισε πως θα πρέπει να υπάρξει ολιστική διαχείριση που να λαμβάνει υπόψη όλες τις πτυχές του ζητήματος.  Σημείωσε δε ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός ετοιμάζει και εδώ δέσμη προτάσεων και εισηγήσεων για  αντιμετώπιση του ζητήματος. «Θεωρώ ότι ευθύνη μας είναι να έχουμε συγκεκριμένες εισηγήσεις και γι’ αυτό εργαζόμαστε, για να μπορέσουμε πολύ σύντομα να τις ανακοινώσουμε». Αφού σημείωσε ότι η ευθύνη βρίσκεται στην εκτελεστική εξουσία η κ. Δημητρίου κατέθεσε την ετοιμότητα του ΔΗΣΥ να στηρίξει λύσεις και πολιτικές που στοχεύουν σε απάμβλυνση του ζητήματος.  

Ερωτηθείσα για τον κατώτατο μισθό, ένα θέμα όπως υπέδειξε το οποίο παρακολουθεί στενά ο Δημοκρατικός Συναγερμός καθώς προήλθε από δική του πρωτοβουλία, η κ. Δημητρίου στάθηκε στην ανάγκη να εξεταστούν τα χρονοδιαγράμματα προκειμένου να αγκαλιάσει όλους τους εργαζομένους. 

Σε σχέση με το ύψος του κατώτατου μισθού σημείωσε ότι είναι κάτι που θα εξεταστεί αναλόγως των οικονομικών δεδομένων. «Δεν υπάρχει κανείς ο οποίος θα διαφωνήσει με το ότι ο κατώτατος μισθός δεδομένου του πληθωρισμού θα πρέπει να αυξηθεί. Χρειάζεται όμως πάντοτε να προσμετράμε και να έχουμε υπόψιν μας και τα οικονομικά δεδομένα».

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας της ΣΕΚ κ. Μάτσας χαρακτήρισε τη συνάντηση εποικοδομητική καθώς όπως είπε υπήρξε ανταλλαγή απόψεων και κατατέθηκαν εισηγήσεις αναφορικά με τον τρόπο διαχείρισης των μεγάλων ζητημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα η κοινωνία, η οικονομία, αλλά και η αγορά εργασίας. Ανέπτυξε δε τις θέσεις της ΣΕΚ σε όλο το φάσμα των καίριων ζητημάτων που συζητήθηκαν.