Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γερ

Με το που πάτησε το πόδι του στην Κύπρο φόρεσε χειροπέδες ο γαλλο-ισραηλινός   δισεκατομμυριούχος Μπένι Στάιν-μετζ, βάσει εντάλματος σύλληψης που είχε εκδοθεί από τη Ρουμανία για καταδίκη για διαφθορά. Ο δισεκατομμυριούχος συνελήφθη κατά την άφιξη του στο αεροδρόμιο Λάρνακας την περασμένη Πέμπτη και  την επόμενη ημέρα οδηγήθηκε ενώπιον του δικαστηρίου το οποίο εξέδωσε διάταγμα κράτησης του μέχρι και τις 8 Σεπτεμβρίου.

Ο μεγιστάνας, ο οποίος είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στο Ισραήλ, διαθέτει βιομηχανίες εξόρυξης διαμαντιών και ενέργειας ενώ δραστηριοποιείται και στον τομέα των ακινήτων. Το όνομά του έχει εμπλακεί σε σκάνδαλα διαφθοράς διεθνώς, με αποκορύφωμα την καταδίκη του σε φυλάκιση από δικαστήριο στο Βουκουρέστι, το 2020 σε φυλάκιση πέντε ετών, λόγω της συμμετοχής του σε επιχειρηματικό όμιλο που φέρεται να επιχείρησε να εξασφαλίσει παράνομα δικαιώματα γης στη Ρουμανία. Αυτές οι συναλλαγές λέγεται ότι κόστισαν στη Ρουμανία περίπου 135 εκατομμύρια ευρώ.

Ο εκπρόσωπος του 67χρονου ανέφερε πως συνελήφθη στη Λάρνακα «λόγω ενός ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε από τις ρουμανικές Αρχές, το οποίο έχει ήδη ακυρωθεί σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα και η Ιταλία». Ο εκπρόσωπός του σημειώνει ακόμη πως ο 67χρονος επιχειρηματίας «χαιρετίζει την ευκαιρία να δικαιωθεί σ’ ένα ακόμη ευρωπαϊκό κράτος εναντίον της Ρουμανίας.

Σημειώνεται πως ο επιχειρηματίας έχει περιπέτειες και με την ελβετική δικαιοσύνη, αφού έχει κριθεί ένοχος επίσης  για υπόθεση διαφθορά.