Τηλεόραση Ραδιόφωνο
φες

Όσο η Κύπρος βρίσκεται υπό κατοχή και κινδυνεύει θα συνεχίσουμε να αναβαθμίζουμε τη μαχητική μας ισχύ και να ενισχύουμε την αποτρεπτική μας ικανότητα, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Αμυνας, Μιχάλης Γιωργάλλας.

Σε χαιρετισμό του στην τελετή διαβεβαίωσης των νέων σπουδαστών στα ανώτατα στρατιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα και στις ανώτερες στρατιωτικές σχολές υπαξιωματικών της Ελλάδας, ο κ. Γιωργάλλας δήλωσε επίσης "ότι είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε και να υπερασπιστούμε ό,τι κινδυνεύει και να διεκδικήσουμε ότι μας ανήκει".

Είπε επίσης ότι η Εθνική Φρουρά, έχοντας ως στόχο να καταστεί ένας σύγχρονος και αξιόμαχος στρατός, υψηλών δυνατοτήτων, με πλήρη επάρκεια και ικανότητα διασφάλισης της άμυνας και της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, εκσυγχρονίζεται, ενισχύεται, αναβαθμίζεται και βελτιώνεται.

Απευθυνόμενος στους σπουδαστές, είπε ότι θα κληθούν σε μερικά χρόνια να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο για την ασφάλεια της πατρίδας. "Σ’ αυτή την προσπάθεια, να είστε απόλυτα βέβαιοι ότι, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, θα βρίσκονται πάντα στο πλευρό σας", είπε χαρακτηριστικά.

Στον χαιρετισμό του, είπε ότι η σημερινή τελετή αποτελεί το επιστέγασμα και την καλύτερη ανταπόδοση και ανταμοιβή των κόπων, των θυσιών και των προσπαθειών που κατέβαλαν όλα αυτά τα χρόνια ως μαθητές και μαθήτριες.

Ανέφερε ότι το πολυτιμότατο αγαθό της ασφάλειας είναι αυτό που επιτρέπει στο κράτος μας να λειτουργεί εύρυθμα και να κινείται σε πορεία ανάπτυξης και ευημερίας, συνάμα η ασφάλεια και η ικανότητα αποτρεπτικής ισχύς βοηθά την πολιτική ηγεσία να διεκδικεί τα δίκαια και τα δικαιώματα του λαού μας και τέλος βοηθά τον κόσμο μας να δημιουργεί και να προοδεύει.

Να είστε λοιπόν υπερήφανες και υπερήφανοι για τη δυνατότητα που σας δίνεται να υπερασπιστείτε την ελευθερία και την ασφάλεια της Πατρίδας μας", ανέφερε στους σπουδαστές.