Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γερ5

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι τρεις που είχαν «συλλάβει» και είχαν «φυλακίσει» σε τρέιλερ αυτοκινήτου 13 μετανάστες στον Έβρο.

Εισαγγελέας και ανακρίτρια μετά την απολογία των τριών είχαν διαφωνήσει για το εάν πρέπει να προφυλακιστούν ή όχι, με αποτέλεσμα λόγω διχογνωμίας να οδηγηθούν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Βίντεο από τη στιγμή που οι τρεις κατηγορούμενοι συλλαμβάνουν τους μετανάστες:

Τη λύση έδωσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης, που την Παρασκευή το πρωί συνεδρίασε και έκρινε προφυλακιστέους τους τρεις κατηγορούμενους.

Πρόκειται για τον 45χρονο Αλβανό υπήκοο, που τραβούσε το βίντεο με τα «τεμάχια», όπως χαρακτήριζε τους μετανάστες αλλά και τους δύο Έλληνες συνεργούς του.

Και οι τρεις αντιμετωπίζουν κατηγορίες για σοβαρά αδικήματα. Ειδικότερα, ο 45χρονος Αλβανός, που ανέβασε και το σχετικό βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατηγορείται και για οπλοφορία, οπλοχρησία, αλλά και για παραβίαση των προσωπικών δεδομένων.

Οι άλλες κατηγορίες είναι: Διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια με ρατσιστικά κίνητρα σε συνδυασμό με αρπαγή με ρατσιστικά κίνητρα από κοινού και συναυτουργία και έκθεση σε κίνδυνο, ενώ τον ιδιοκτήτη του οχήματος βαρύνει και η κατηγορία της παράβασης της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

Πηγή: protothema.gr