Τηλεόραση Ραδιόφωνο
λ

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης έξι ημερών εναντίον γυναίκας ηλικίας 32 ετών, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση απόπειρας φόνου, συνωμοσίας προς διάπραξη φόνου και είσοδο σε κατοικία με σκοπό τη διάπραξη κακουργήματος, εναντίον 35χρονου στη Ξυλοτύμπου, που διαπράχθηκε το απόγευμα της 29ης Αυγούστου.

Σύμφωνα με τον Στηβ Θεοδούλου, εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου «οι ανακριτές του ΤΑΕ Αμμοχώστου προχώρησαν χθες Πέμπτη στη σύλληψη δύο ατόμων, ενός άνδρα ηλικίας 31 ετών και μίας γυναίκας ηλικίας 32 ετών, αμφότεροι από τη Ξυλοτύμπου, σε σχέση με τον σοβαρό τραυματισμό άνδρα ηλικίας 35 ετών που σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης 29 Αυγούστου στη Ξυλοτύμπου».

Πρόσθεσε ότι «τα δύο άτομα συνελήφθησαν δυνάμει δικαστικών ενταλμάτων στη βάση μαρτυρίας που προέκυψε κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης. Τα δύο πρόσωπα αφού ανακρίθηκαν από τους ανακριτές της υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι εναντίον της 32χρονης υπάρχει μαρτυρία που την εμπλέκει με τα υπό διερεύνηση αδικήματα και σήμερα οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου το οποίο εξέδωσε εναντίον της διάταγμα κράτησης για έξι μέρες».

Ανέφερε ακόμα ότι «όσον αφορά τον άνδρα αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος αργότερα σήμερα, αφού από τις έρευνες και εξετάσεις των ανακριτών του ΤΑΕ Αμμοχώστου δεν διαφαίνεται να υπάρχει μαρτυρία που να τον εμπλέκει με τα διερεύνηση αδικήματα».

Όπως είπε ο κ. Θεοδούλου «η κατάσταση της υγείας του 35χρονου, που εντοπίστηκε αιμόφυρτος στο σπίτι του στη Ξυλοτύμπου και νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, συνεχίζει να είναι σοβαρά κρίσιμη».

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Αμμοχώστου.