Τηλεόραση Ραδιόφωνο
οαυ

Την τελευταία βδομάδα έχει ανασταλεί η σύμβαση μίας κλινικής, ενός ορθοπεδικού και μίας γυναικολόγου, είπε ο Γενικός Διευθυντής του ΟΑΥ Άθως Τσινωντίδης στο Μέρα Μεσημέρι του ΑΝΤ1 μετά από σχετική ερώτηση.

Ο κ. Τσινωντίδης ανέφερε πως η προσπάθεια για την αποβολή από το σύστημα ατόμων με περίεργες συμπεριφορές είναι συνεχής και τόνισε τη συνεισφορά των δικαιούχων είναι σημαντική για να ενημερώνουν για τα κακός έχοντα στο Γενικό Σύστημα Υγείας.

Μιλώντας στην μεσημεριανή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο ΓΔ του ΟΑΥ, δήλωσε πως εντός Σεπτεμβρίου αναμένεται να μπει στο ΓΕΣΥ νοσηλευτήριο από την Λεμεσό. Αρχές Οκτωβρίου θα ενταχθεί το ΤΑΕΠ νοσηλευτηρίου στη Λευκωσία. Ο ΟΑΥ, όπως είπε ο κ. Τσινωντίδης βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με δύο νοσηλευτήρια σε Πάφο και Λάρνακα για ένταξη των ΤΑΕΠ τους στο ΓΕΣΥ .

Όσον αφορά τον νέο τρόπο αποζημίωσης των νοσηλευτηρίων, ο Άθως Τσινωντίδης, ενημέρωσε πως ένας αριθμός νοσηλευτηρίων είτε υπόγραψε είτε διευθέτησε ραντεβού για να υπογράψει το νέο συμβόλαιο. Με το νέο συμβολαίου τα νοσηλευτήρια θα αποζημιώνονται βάσει ποιοτικών κριτηρίων.

Σε σχέση με τις περιπτώσεις των δικαιούχων που χρεώνονται με επίσκεψη ενώ καλούν για συνταγογράφηση, ο ΓΔ του ΟΑΥ, είπε πως ο οργανισμός εργάζεται στη διόρθωση του συγκεκριμένου θέματος, προχωρώντας σε ρύθμιση εντός του συστήματος πληροφορικής.