Τηλεόραση Ραδιόφωνο
εμβόλιο παιδιά

Αλλάζει το ηλικιακό όριο χορήγησης του εμβολίου έναντι του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων, HPV.

Κατόπιν απόφασης της Εθνικής Συμβουλευτικής Επιτροπής Εμβολιασμών, του Υπουργείου Υγείας, από την 1η Ιανουαρίου 2024, το εμβόλιο θα χορηγείται σε παιδιά ηλικίας από 11 ετών μέχρι 13 ετών και 364 ημερών.

Όπως δήλωσε στον ΑΝΤ1 η Διευθύντρια Ιατρικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας, Ελισάβετ Κωνσταντίνου, «εκείνο που αλλάζει είναι ότι θα ακολουθηθούν τα ενδεικνυόμενα ηλικιακά. Όσα παιδιά έχουν λάβει εμβόλιο και είναι εκτός των ηλικιακών ορίων που έχουμε αναφέρει ανεξάρτητα από την ηλικία τους αν δεν βρίσκονται δηλαδή στην ηλικία των 11 με 13 ετών».

Το Υπουργείο Υγείας απευθύνει έκκληση στους γονείς να προχωρήσουν με τον εμβολιασμό των παιδιών τους ενάντια στον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων.

Με την κα Κωνσταντίνου να αναφέρει ότι, «ένας ιός ο οποίος προκαλεί καρκίνο τόσο στον τράχηλο της μήτρας όσο και ως εκ τούτου θέλουμε να παροτρύνουμε τους γονείς να εκμεταλλευτούν τους μήνες που απομένουν μέχρι το 2023 και να εμβολιάσουν τα παιδιά τους».

Στο παρόν στάδιο μπορούν να εμβολιαστούν στο πλαίσιο του ΓεΣΥ κορίτσια τα οποία έχουν γεννηθεί από την 1η Ιανουαρίου 2004 και έπειτα και δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος ηλικίας, καθώς επίσης και αγόρια τα οποία έχουν γεννηθεί από την 1η Ιανουαρίου 2008 και έπειτα.