Τηλεόραση Ραδιόφωνο
εθνικη φρουρα

Στην Εθνική Φρουρά (ΕΦ), με οδηγίες από τη Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας να καταχωρηθούν ενώπιον στρατοδικείου, έχει στείλει η Αστυνομία τις υποθέσεις σε σχέση με τον θάνατο της 27χρονης συμβασιούχου οπλίτη της ΕΦ Νάταλυς Νεοφύτου και τον θάνατο του Λοχαγού Ξάνθου Κυριάκου, εν ώρα καθήκοντος.

Συγκεκριμένα, κληθείς από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει δημοσιεύματα στον Τύπο για το θέμα ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου είπε ότι «οι υποθέσεις ολοκληρωθήκαν από την Αστυνομία και με οδηγίες της Νομικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας έχουν σταλεί στην ΕΦ για να καταχωρηθούν ενώπιον στρατοδικείου».

Ανέφερε ότι οι οδηγίες της Νομικής Υπηρεσίας είναι να καταχωρηθούν κατηγορίες για πρόκληση θανάτου εξ αμελείας εναντίον ενός προσώπου σε σχέση με τον θάνατο της 27χρονης Δεκανέας ΣΥΟΠ της ΕΦ Νάταλυς Νεοφύτου και εναντίον ενός άλλου προσώπου σε σχέση με τον θάνατο του 32χρονου Λοχαγού Ξάνθου Κυριάκου.

Επαφίεται πλέον στην ΕΦ ο περαιτέρω χειρισμός των δύο υποθέσεων, κατέληξε.  

Η Νάταλυ Νεοφύτου έχασε τη ζωή της στο πλαίσιο εκπαιδευτικής μηχανοδήγησης που διεξαγόταν εντός στρατοπέδου της ΕΦ στις 12/5/2022, ενώ ο Λοχαγός Ξάνθος Κυριάκου έχασε τη ζωή του στη διάρκεια άσκησης στην Τροοδίτισσα στις 25/5/2021.

Σημειώνεται ότι ενώπιον στρατοδικείου βρίσκεται ήδη η υπόθεση του θανάτου του 27χρονου συμβασιούχου οπλίτη Παναγιώτη Γιαννιού ο οποίος σκοτώθηκε στις 29/6/2022 εν ώρα υπηρεσίας μετά από άλμα από ελικόπτερο σε θαλάσσια περιοχή της Πάφου.