Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γερ

Απλήρωτες παραμένουν υπερωρίες των Αστυνομικών από το 2022 μέχρι σήμερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος-Ισότητα.

Όπως αναφέρεται, μετά τη σημερινή δημοσίευση για τις πληρωμές Αυγούστου του Γενικού Λογιστηρίου της Δημοκρατίας και μετά τις τελευταίες παρεμβάσεις του Αρχηγείου Αστυνομίας για να θολώσει τα νερά και την κοινή γνώμη, ο Κλάδος Αστυνομικού Σώματος-Ισότητα δηλώνει ότι «εδώ και 2 χρόνια αναμένουμε τον εκσυγχρονισμό των πληρωμών στην Αστυνομία σαν εργαζόμενοι με την εγκατάσταση λογισμικού» σημειώνοντας ότι δεν υπήρχε καμία απολύτως εξέλιξη.

Μεταξύ άλλων, επισημαίνεται ότι γίνονται πληρωμές καθηκόντων 6 και 8 μήνες μετά ενώ προστίθεται ότι η ηγεσία της Αστυνομίας «άλλα λέει, προφανώς γιατί πληροφορείται λανθασμένα ή παραπληροφορεί σε δημόσιες τοποθετήσεις».

Εξάλλου, αναφέρεται σε επιστολή του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος-Ισότητα στις 28.3.2022 όπου καταγράφεται ότι ο Νόμος περί προστασίας μισθών και η μη καταβολή του συμπεριλαμβανομένων απλήρωτων υπερωριών και εκμισθώσεων, δίνει το δικαίωμα για έναρξη ποινικής έρευνας, αλλά και αστικής διαδικασίας. «Ίσως να ωρίμασε ο καιρός να κάνουμε πράξη τα όσα είπαμε και τα όσα προβλέπει ο Νόμος» προστίθεται.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία, ο Υπουργός Οικονομικών, η Υπουργός Δικαιοσύνης, ο Γενικός Εισαγγελέας είναι καιρός να αναζητήσουν ευθύνες για τα 300 και πλέον εκατομμύρια ευρώ που δίνονται ως προϋπολογισμός στην Αστυνομία και για το ότι τα μέλη της δεν πληρώνονται στην ώρα τους.

Αναφέρεται ότι παραμένουν απλήρωτα υπερωριακά επιδόματα, προσωποκρατήσεις σοβαρών υποθέσεων, εκμισθώσεις και απελάσεις μεταναστών από το 2022 μέχρι σήμερα.

«Όταν ένα κράτος αφήνει απλήρωτα τα σώματα ασφαλείας δείχνει τη σοβαρότητα αλλά και την ευθύνη που το διακατέχει απέναντι στους πολίτες αυτού του κράτους», καταλήγει η ανακοίνωση.