Τηλεόραση Ραδιόφωνο
εγρ

Έκρηξη σε ανθρακωρυχείο σκότωσε 11 ανθρώπους στην επαρχία Σαανσί στη βόρεια Κίνα, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης την Τρίτη.

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 20:26 τη Δευτέρα στο ανθρακωρυχείο Σιντάι κοντά στην πόλη Γιανάν, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV, επικαλούμενο το δημοτικό γραφείο διαχείρισης έκτακτης ανάγκης.

Περίπου 90 άνθρωποι βρίσκονταν στο ορυχείο τη στιγμή της έκρηξης, εννέα από τους οποίους παγιδεύτηκαν μέσα και μέχρι τις 9:00 το πρωί της Τρίτης που εντοπίστηκαν δεν είχαν ενδείξεις ζωής, σύμφωνα με το CCTV.

Δύο άλλοι που έφτασαν στην επιφάνεια «τραυματίστηκαν σοβαρά και πέθαναν αφού οι προσπάθειες ανάνηψης απέτυχαν», ανέφερε ο κρατικός τηλεοπτικός σταθμός. Στη συνέχεια ανέφερε ότι άλλα 11 άτομα «τραυματίστηκαν ελαφρά» και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για θεραπεία, προσθέτοντας ότι «τα ζωτικά τους σημεία είναι σταθερά».

«Τα αίτια του ατυχήματος διερευνώνται», ανέφερε το CCTV.

Η ασφάλεια των ορυχείων στην Κίνα έχει βελτιωθεί τις τελευταίες δεκαετίες, όπως και η κάλυψη μεγάλων περιστατικών από τα μέσα ενημέρωσης, πολλά από τα οποία κάποτε αγνοήθηκαν. Ωστόσο, τα ατυχήματα εξακολουθούν να συμβαίνουν συχνά σε μια βιομηχανία της οποίας τα πρωτόκολλα ασφαλείας είναι συχνά χαλαρά.

Τον Φεβρουάριο, μια κατάρρευση ανθρακωρυχείου στη βόρεια περιοχή της Εσωτερικής Μογγολίας άφησε δεκάδες ανθρώπους και οχήματα θαμμένα κάτω από ένα βουνό από συντρίμμια. Οι αρχές δεν αποκάλυψαν τον τελικό απολογισμό των νεκρών για μήνες. Ανέφεραν μόνο τον Ιούνιο ότι 53 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα.