Τηλεόραση Ραδιόφωνο
βακτηρια ηπα

Ανησυχία έχει προκαλέσει στις υγειονομικές Αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών ο εντοπισμός ενός σπάνιου βακτηρίου που τρώει τη σάρκα και το οποίο έχει προκαλέσει το θάνατο σε τουλάχιστον τρεις ανθρώπους.

Λοιμώξεις οι οποίες μπορεί να προκύψουν όταν υπάρχει ανοιχτή πληγή και έρθει σε επαφή με θαλασσινά που είναι ωμά ή δεν έχουν μαγειρευτεί αρκετά ή με τους χυμούς τους καθώς και με αλμυρό ή γλυφό νερό.

«Τα βακτήρια πολλαπλασιάζονται και τελικά εισέρχονται σε όλη την κυκλοφορία του αίματος και προκαλούν αυτό που ονομάζεται σηπτικό σοκ όπου η αρτηριακή πίεση πέφτει και μετατρέπεται σε κεραυνοβόλο λοίμωξη και ακόμη και τα αντιβιοτικά σε εκείνο το σημείο δεν κάνουν πολλά», λέει η Επίτροπος Τμήματος Δημόσιας Υγείας Κονέκτικατ Δρ. Μανίσια Τζουθάνη.

Ένας θάνατος καταγράφηκε στη Νέα Υόρκη τον περασμένο μήνα καθώς είχε καταναλώσει ωμά στρείδια, σύμφωνα με το υπουργείου υγείας των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ οι τα άλλα δύο περιστατικά καταγράφηκαν στο Κονέκτικατ σε διαφορετικές παραλίες.

«Εισήχθη στο νοσοκομείο με αυτό και κάποιο πόνο στο στήθος και αργότερα υπέκυψε στη μόλυνση» αναφέρει η Δρ. Τζουθάνη.

Και τα δύο άτομα στο Κονέκτικατ είχαν ανοικτές πληγές που πιθανώς οδήγησαν σε μολύνσεις ενώ και οι τρεις πολίτες που έχασαν τη ζωή τους ήταν ηλικίας άνω των εξήντα ετών.

Οι τρεις θάνατοι έχουν σημάνει συναγερμό στις αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών με αποτέλεσμα να προειδοποιούν τους πολίτες για τους δυνητικούς κινδύνους κατανάλωσης ωμών οστρακοειδών ή της έκθεσης σε θαλασσινό και γλυφό νερό.

Το 2020 καταγράφηκαν ξανά στο Κονέκτικατ πέντε περιστατικά μόλυνσης του βακτηρίου που τρώει την σάρκα.