Τηλεόραση Ραδιόφωνο
παρανομο αεροδρομιο τυμπου

Ο «υπουργός δημοσίων έργων» στα κατεχόμενα Ερχάν Αρικλί είπε ότι γίνονται σοβαρές μελέτες για τις απευθείας πτήσεις, πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή επικεντρώνονται σε δύο ή τρεις προορισμούς και υποστήριξε ότι αναμένουν σύντομα αποτελέσματα για το θέμα.

Σύμφωνα με τη γραπτή δήλωση του «υπουργείου», ο Αρικλί έλαβε μέρος σε πρόγραμμα που μεταδόθηκε στο κανάλι EkoTürk και είπε ότι η οικονομική διάσταση των απευθείας πτήσεων είναι πιο σημαντική από την πολιτική προσθέτοντας πως εάν επιτευχθεί το επιβατικό δυναμικό θα μπορούν να γίνουν απευθείας πτήσεις από οποιοδήποτε σημείο του κόσμου.

Ανακοίνωσε επίσης ότι το έργο για την κατασκευή μιας σήραγγας στον Πενταδάχτυλο το οποίο έχει μπει πολλές φορές στην ημερήσια διάταξη στο παρελθόν, έχει δρομολογηθεί. Είπε ότι το θέμα της κατασκευής μιας σήραγγας προκειμένου να γίνει ευκολότερη και ασφαλέστερη η συγκοινωνία μεταξύ της κεντρικής Μεσαορίας και της βόρειας ακτής συζητήθηκε στο «υπουργικό συμβούλιο» και ο «πρωθυπουργός» Ουνάλ Ουστέλ έδωσε οδηγίες να εργαστούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Ανέφερε ότι έχουν κάνει σημαντικά έργα στον τομέα των μεταφορών με τις συνεισφορές της Τουρκίας και είπε ότι εργάζονται πάνω σε δύο  εναλλακτικές λύσεις, η μία είναι Δίκωμο - Κερύνεια και η άλλη Κυθραία- Κλεπίνη.

Πρόσθεσε ότι ειδικοί από την Τουρκία προσκλήθηκαν για τη μελέτη βιωσιμότητας της σήραγγας και ότι οι μελέτες συνεχίζονται μαζί με το «τμήμα αυτοκινητοδρόμων». Είπε επίσης ότι η σήραγγα θα έχει μήκος 5 χιλιόμετρα και το κόστος της υπολογίζεται γύρω στα 75-100 εκατομμύρια δολάρια.