Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Χωρίς σταματημό φαίνεται να είναι τα προβλήματα στο νέο τερματικό σταθμό του «αεροδρομίου» της Τύμπου. Ο τερματικός σταθμός που εγκαινιάστηκε προκλητικά στις 20 Ιουλίου, ανήμερα της τουρκικής εισβολής, υπό την παρουσία του τούρκου Προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, φαίνεται να αντιμετωπίζει το ένα πρόβλημα μετά το άλλο. 

Μόλις σήμερα, σύμφωνα με τα τ/κ μέσα, η τηλεφωνική γραμμή έχει κοπεί λόγω χρεών. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα, τα χρέη ανέρχονται στις 10.000 τουρκικές λίρες. 

Προβλήματα ηλεκτροδότησης, αντιμετωπίζει από την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας, με επανειλημμένες πολύωρες διακοπές ρεύματος. Μόλις σε μια εβδομάδα λειτουργίας, φαίνεται ότι επηρεάστηκαν πάνω από 3 χιλιάδες επιβάτες, τόσο στο χώρο παράδοσης αποσκευών, αλλά και στο χώρο στάθμευσης. 

Την ίδια ώρα προγραμματισμένη διακοπή, ώστε να ελεγχθούν οι γεννήτριες φανέρωσε και τα προβλήματα που υπάρχουν σε αρκετές τεχνικές συσκευές. 

Όπως ανάφερε σε δηλώσεις του ο «υπουργός εξωτερικών» Ερτουγρούλογλου, το «αεροδρόμιο» ολοκληρώθηκε μετά από πιέσεις του Ερντογάν, ενώ όπως δήλωσε, «δεν υπάρχει φως σε δωμάτια και σε σκάλες».  

Στη λίστα με τις δυσλειτουργίες προστίθεται και η απουσία «κρατικού» ασθενοφόρου, αφού όπως αναφέρουν τ/κ μέσα υπάρχει έλλειψη προσωπικού στην «υπηρεσία άμεσης δράσης». 

Υπενθυμίζεται ότι πριν από τα εγκαίνια του τερματικού, το «επιμελητήριο μηχανικών μετεωρολογίας» κατήγγειλε ότι ξέχασαν να τοποθετήσουν μετεωρολογικό πύργο κάτι το οποίο θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των πτήσεων. 

Ταυτόχρονα, η αρμόδια επιτροπή που δήλωνε ξεκάθαρα πως το αεροδρόμιο δεν είναι έτοιμο να λειτουργήσει, απλά παρακάμφθηκε και η αρμοδιότητα να εκδοθεί πιστοποιητικό λειτουργίας δόθηκε στον «υπουργό συγκοινωνιών». 

Αυτός είναι και ο απολογισμός του νέου τερματικού του παράνομου αεροδρομίου σε ούτε ένα μήνα ζωής, το οποίο, όπως μεγαλόστομα διακήρυξαν Τατάρ και Ερντογάν, «εγκαινιάζει μια νέα εποχή για το ψευδοκράτος».