Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ε

Απεστάλησαν σήμερα όλα τα στοιχεία που ζήτησε η Ελεγκτική Υπηρεσία αναφορικά με την αναστολή κατάταξης στο στράτευμα κατά τα τελευτά 3,5 χρόνια, ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Αμυνας Μιχάλης Γιωργάλλας.

Σε δηλώσεις στη Λάρνακα και κληθείς να σχολιάσει επιστολή της Ελεγκτικής Υπηρεσίας προς το ΓΕΕΦ με την οποία ζητούνται τα συγκεκριμένα στοιχεία, ο Υπουργός απάντησε πως το αίτημα αυτό «είναι η συνέχεια της συνεργασίας που έχουμε με την Ελεγκτική Υπηρεσία για τον έλεγχο. Σε πρώτη φάση ήταν όλων των μεταθέσεων, αποσπάσεων και τοποθετήσεων εθνοφρουρών σε διάφορα πόστα της Εθνικής Φρουράς».

Τώρα σε δεύτερη φάση υπάρχει αυτό το αίτημα, είπε και σημείωσε πως «έχουμε ήδη σήμερα προσκομίσει όλα τα στοιχεία που αφορούν απαλλαγές και αναβολές». Πρόσθεσε ότι «οι απαλλαγές και οι αναβολές αυτές τεκμηριώνονται ήδη στα στοιχεία που έχουμε στείλει η κάθε υπόθεση ξεχωριστά».

Ο κ. Γιωργάλλας είπε ακόμα ότι «όλες αυτές οι αποφάσεις εδράζονται στις πρόνοιες των Κανονισμών της Εθνικής Φρουράς. Ως εκ τούτου είναι όλα στο φως».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Υπουργός Αμυνας είπε πως «είναι μια υπόθεση ρουτίνας στον έλεγχο που ασκεί η Ελεγκτική Υπηρεσία στο Υπουργείο Αμυνας».