Τηλεόραση Ραδιόφωνο
yjt

Σοβαρό εργατικό ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στο κέντρο της Λευκωσίας, σε εργοτάξιο για την υλοποίηση του έργου ανάπλασης του παλιού ΓΣΠ.

27χρονος εργάτης από της Συρία φαίνεται να έπεσε από ύψος 6 μέτρων σε υπόγειο χώρο και να τραυματίστηκε στο κεφάλι και στο σώμα τόσο από την πτώση από ύψος αλλά και σε σίδερα που βρίσκονται στο σημείο.

«Πρόκειται για ένα σοβαρό περιστατικό καθότι το άτομο αυτό κατά την πτώση του είχε καρφωθεί σίδερο στο θώρακα. Έτσι έγιναν όλες οι διαδικασίες και από το ίδιο το εργοτάξιο με την αποκοπή του σίδερου και έγιναν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες σε συνεργασία με την υπηρεσία ασθενοφόρων, επί τόπου ούτως ώστε να διακομισθεί στο γενικό νοσοκομείο χωρίς περισσότερη ζημιά ή περισσότερες επιπλοκές», επισήμανε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής.

Η κάμερα του ΑΝΤ1 κατέγραψε στιγμή προς στιγμή τον απεγκλωβισμό του τραυματία από τον υπόγειο χώρο στάθμευσης, για τον οποίο χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας σε συνεργασία με την Υπηρεσία ασθενοφόρων και τη χρήση γερανού.

Μετά τον απεγκλωβισμό του, ο 27χρονος τραυματίας παραδόθηκε από τους διασώστες στο πλήρωμα του ασθενοφόρου για μεταφορά του στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Στο σημείο έσπευσαν δύο κλιμάκια του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας για διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες συνέβη το νέο εργατικό ατύχημα.

« Με βάση τις πρώτες διαπιστώσεις από το χώρο όπου συνέβηκε το ατύχημα. Πρόκειται για πτώση από ικρίωμα, σκαλωσιά, από ύψος περίπου 6 μέτρα. Συνεχίζονται οι εργασίες για τη διερεύνηση του ατυχήματος για να δούμε ποια είναι τα αίτια που το προκάλεσαν», ανέφερε η Ανώτερη Λειτουργός Επιθεώρησης Εργασίας, Ευαγγελία Τσουλόφτα.

Αναλόγως των ευρημάτων που θα προκύψουν από τη διερεύνηση των συνθηκών που προκάλεσαν το εργατικό ατύχημα, θα διαφανεί αν υπάρχουν ευθύνες για λάθη ή παραλείψεις στα προληπτικά μέτρα ασφαλείας που πρέπει να λαμβάνονται στα εργοτάξια.

« Κάθε ατύχημα είναι αποτέλεσμα μιας σειράς παραλήψεων ή λανθασμένων ενεργειών, γιατί δεν εκτιμήθηκε ο κίνδυνος και δεν λήφθηκαν εκ των προτέρων τα απαιτούμενα προληπτικά και προστατευτικά μέτρα ή ο εξοπλισμός που χρησιμοποιείται δεν είναι ο κατάλληλος», σημείωσε η κ. Τσουλόφτα.

Ο άτυχος εργάτης υποβλήθηκε το απόγευμα σε χειρουργική επέμβαση, αφαιρέθηκε το σίδερο, το οποίο, ευτυχώς, δεν προκάλεσε ζημιά σε ζωτικά όργανα, και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση αλλά εκτός κινδύνου.

tyj
ytj
yjt
tjy