Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Στο 90% κυμαίνονται οι μέσες πληρότητες στα ξενοδοχεία της  Κύπρου τον Αύγουστο με τους  ξενοδόχους να τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση παρότι δεν άγγιξαν ακόμα  τα νούμερα του 2019. Αύξηση καταγράφεται και στα κατά κεφαλήν έξοδα των τουριστών, με τις επιχειρήσεις να αυξάνουν σημαντικά το τζίρο τους. Κινητικότητα και στα ορεινά.

Οι πληρότητες Αυγούστου κυμαίνονται σε πολύ υψηλά επίπεδα, αφού σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του ΠΑΣΥΞΕ Φιλόκυπρο Ρουσουνίδη  οι μέσες πληρότητες κυμαίνονται γύρω στο 90%, αναμένοντας τουρίστες μέχρι και τον Νοέμβριο.

«Κινούμαστε βάση και των αρχικών μας εκτιμήσεων στην αρχή της σεζόν που ήταν ότι μάλλον η χρονιά θα ήταν καλύτερη και κοντά σε επίπεδα του 2019 όμως δεν τα έχουμε ακόμη φτάσει», λέει ο κ. Ρουσουνίδης.

Πέραν από τους ξενοδόχους ικανοποιημένες είναι και οι υπόλοιπες τουριστικές  επιχειρήσεις, αφού σύμφωνα με στοιχεία ο τζίρος τους έχει αυξηθεί.

«Τα τελευταία δυο χρόνια φαίνεται να υπάρχει μια αυξητική τάση  όσον αφορά το κατά κεφαλήν έξοδο των τουριστών  που αφικνούνται στο νησί μας, φαίνεται πως λαμβάνουμε και ποιοτικότερο τουρισμό και ο αριθμός των αφίξεων είναι μικρότερο από το ποσοστό αύξησης  όσον αφορά τα έσοδα», αναφέρει ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ.

Σημαντική τουριστική εισροή υπάρχει από Μεγάλη Βρετανία, Πολωνία και Ισραήλ, αλλά και από χώρες όπως η Ελβετία, Αυστρία, Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία και Σκανδιναβικές χώρες.

Αυξητικά κινείται και ο εγχώριος τουρισμός.  

«Ο εσωτερικός τουρισμός έχει και εκείνος μια αύξηση, ήταν διαχρονικά γύρω στο 6-7%  και θεωρούμε πως φέτος  έχει αγγίξει διψήφιο νούμερο είναι ουσιαστικά κοντά στο 10%».

Σύμφωνα με τον κύριο Ρουσουνίδη, μπορεί τα παράλια να έχουν τη τιμητική τους ωστόσο σε πολύ καλά επίπεδα κινούνται και τα ορεινά θέρετρα.