Τηλεόραση Ραδιόφωνο
εθελοντής πυροσβέστης Ρόδος

Φως στα αίτια του θανάτου του 40χρονου εθελοντή πυροσβέστη από τη Ρόδο, αναμένεται να ρίξει η νέα νεκροψία – νεκροτομή που παρήγγειλε η οικογένεια.

Χθες, Πέμπτη η ιατροδικαστής του Νοσοκομείου της Ρόδου ολοκλήρωσε τη δική της ιατροδικαστική εξέταση, αλλά η οικογένεια του 40χρονου ζήτησε (και αναμένεται να έρθει σήμερα στη Ρόδο) τεχνικός– προκειμένου να συμμετάσχει στη διαδικασία που γίνεται για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του 40χρονου.

Όπως αναφέρει η Ροδιακή, η αρχική εξέταση δεν φέρεται να έχει αποφέρει ξεκάθαρα αποτελέσματα ως προς τα ακριβή αίτια θανάτου σύμφωνα με την οικογένεια, και γι’ αυτό γίνονται περαιτέρω εξετάσεις.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα χθες, η σύζυγος, η αδελφή και τα παιδιά του Γιώργου Χατζηνικόλα, προσέφυγαν στην Εισαγγελία πρωτοδικών Ρόδου και στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους, δια μέσω του δικηγόρου τους κ. Γιώργου Κ. Κυπραίου, ζητώντας έτσι εξηγήσεις για τον αιφνίδιο θάνατό του.

Οι συγγενείς, με έγγραφο που κατέθεσαν στο ΑΤ Αρχαγγέλου και κοινοποίησαν και στην Εισαγγελία Ρόδου, ζητούν κατεπείγουσα διαδικασία ενημέρωσης από τη νεκροψία - νεκροτομή που πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο.

Υπενθυμίζεται πως ο 40χρονο έδινε επί 10 σχεδόν ημέρες μάχη στο πύρινο μέτωπο του νησιού. Το απόγευμα της Τρίτης (01.08.2023), ο άνδρας πήγε στο νοσοκομείο με δύσπνοια και πόνους στο στομάχι. Οι γιατροί τον διασωλήνωσαν, αλλά κατέληξε από ανακοπή.

Δημοσία δαπάνη η κηδεία – Η περιφέρεια υιοθετεί τα παιδιά του εθελοντή

Η κηδεία του εθελοντή πυροσβέστη θα γίνει δημοσία δαπάνη μετά από σχετικό αίτημα των εθελοντών προς τον δήμο Ρόδου.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε να υιοθετήσει τα παιδιά του.

Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα χθες στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Η οικογένεια θα χρηματοδοτείται με το ποσό των 24 χιλιάδων ευρώ ετησίως, έως ότου τα παιδιά φτάσουν στην ηλικία των 18 ετών.

Πηγή: Ethnos.gr